MENÜ

Eskişehirspor 2-1 Kayseri Erciyesspor

Tam 8 maçtır yüzü gülmeyen Eskişehirspor, kâbusa Erciyes karşısında son verdi. Kırmızı-Siyahlılar, Causic'le öne geçti. Murat skoru eşitledi. Son sözü ise oyuna sonradan giren Lawal söyledi, 85 gün sonra takımına galibiyeti getirdi.

Eskişehirspor 2-1 Kayseri Erciyesspor

Ligde istediği sonuçları alamayan iki takım sahaya çıktığında dikkat çeken bir olay vardı. Eskişehir’den sıkıntılı ayrılan Necati, Erciyes’in kaptanıydı. Eksiksiz ev sahibi ise 8 haftalık galibiyet özlemini giderme adına hırslı başladı maça. Eskişehirspor baskısı ilk dakikalarda şehrin kuru soğunu taraftarlara unutturdu. Mori, Ömer ve Sissoko, Erciyes defansını ara paslarla zorlayınca Bülent Korkmaz kulübenin dışına çıkmaya başladı. 28’de İlhan’ın dizinin dönmesi ve oyundan çıkması konuk ekibin moralini bozdu. 35’te baskının sonucu geldi. Erkan sağdan ortaladı, kafayla Mori indirdi, Causic topu ağlara gönderdi: 1-0. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Gökhan farkı önledi

İkinci devre Eskişehir’de kış sezonunun ilk kar yağışıyla başladı. 50’de Hürriyet’in ters vuruşuyla topu önünde bulan Murat golü atarak maçı renklendirdi: 1-1. Golün ardından Diego’nun acı içinde yerde kalıp sakatlanması Es Es’i zor durumda bıraktı. 67’de arka arkaya Hürriyet ve Ömer kaleci Gökhan’a takıldı. 75’ten sonra maç ‘gol atan kazanır’ havasına büründü. Son dakikalarda taraftar da gerildi. Ama 86’da Sezgin’in pasında topla buluşan Lawal ceza alanında çok klas bir vuruşla topu ağlara gönderince herkes kendine geldi: 2-1. Eskişehirspor kazanmayı hak eden bir oyun oynadı. Erciyesli kaleci Gökhan tarihi farkı önledi.

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ