MENÜ

Cenaze Sırbistan'a gönderildi

Basketbol maçı öncesi çıkan olayda kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Sırbistan uyruklu 25 yaşındaki Marko İvkovic'in cenazesi dün, ülkesi Sırbistan'a gönderildi.

Cenaze Sırbistan'a gönderildi

Önce Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri tamamlanan Marko Ivkovic’in cenazesi 16.00 sıralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı cenaze aracıyla sivil ve resmi polis eşliğinde ülkesine gönderilmek üzere Atatürk Havalimanı’na gönderildi. Ivkovic’in cenazesi ardından saat 18.30 uçağı ile ülkesi Sırbistan’a gönderildi.

Bakan Kılıç uğurladı

Spor ve Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Belgrad uçağına yüklenen Ivkovic’in cenaze ve uçağa yüklenme işlemlerini Atatürk Havalimanı’nda yerinde takip etti. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sırp taraftar Marko İvkoviç’in hayatını kaybetmesi nedeniyle Sırbistan Gençlik ve Spor Bakanı Vanja Udovicic’e başsağlığı diledi. Olayı yakından takip ettiğini belirten Bakan Kılıç, İvkovic’in ailesine, Kızılyıldız camiasına ve Sırp milletine de başsağlığı diledi.

Cenaze işlemlerini Albayrak takip etti


Sırbistan uyruklu Marko İvkovic’in cenazesinin bulunduğu Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gelen Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak cenaze işlemleriyle ilgilendi. Albayrak, Adli Tıp Kurumu çıkışında, “25 yaşında gencecik bir insan hayatını kaybetti. Kızılyıldız kulübüne ve ülkesine başsağlığı diliyorum. Bizim taraftarlarımız olaya hiç karışmadı. Bunun sevincini yaşıyorum.”dedi. Galatasaray Kulübü de, Sırp taraftarın ölümü hakkında açıklama yaptı.Sarı-Kırmızılılar, olayda Sırbistan vatandaşı Ivkovic’in ölümünden duyulan derin üzüntü ifade edilerek, “Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz” denildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ