MENÜ

"Aslan 'miyav' dedi, minik fare kükredi"

Teknik Direktör Ersun Yanal göreve başladıktan 10 gün sonra çıktığı ilk resmi maçında Galatasaray'ı deplasmanda 3 - 0 gibi net bir skorla deviren Trabzonspor'da büyük sevinç yaşanıyor.

"Aslan 'miyav' dedi, minik fare kükredi"

Teknik Direktör Ersun Yanal göreve başladıktan 10 gün sonra çıktığı ilk resmi maçında Galatasaray'ı deplasmanda 3 - 0 gibi net bir skorla deviren Trabzonspor'da büyük sevinç yaşanıyor. Yanal'ın takıma oynattığı hücum futboluna övgüler dizen camiada, "Şampiyonluk" dile getirilmeye başlandı.

"İŞTE ORDU İŞTE KOMUTAN!"
Trabzonspor'un aldığı net galibiyet kentteki yerel basında ilginç başlıklarla okuyuculara duyuruldu. Neredeyse tüm gazeteler spor sayfalarının haricinde birinci sayfalarını da tamamen Galatasaray zaferine ayırdı. Son Nokta Gazetesi, "İşte Ordu, işte komutan! Fırtına Ersun Yanal ile Arena'da öyle bir patladı ki... Vahid ile geçen günlere Yanal'ım arkadaş.. Böyle bir zaferi çok özlemiştik. Yanal'ın Fırtınası Galatasaray'ı Arena'da fena patlattı! Cim-Bom Boooom" ifadesiyle maçı okuyucularına aktardı.

Kuzey Ekspres Gazetesi, "Duyduk duymadık demeyin.. Geliyoruzzzzz.. Trabzonspor, Arena'da Galatasaray'ı yerle bir etti, 'Bizim için sezon yeni başladı' dedi.. Fırtına Arena'yı yaktı" başlıklarını kullanırken, Günebakış Gazetesi, "Bu Trabzon'a şapka çıkartılır.. Ersun Yanal Fırtına'ya adeta kimlik değiştidi.. Büyüksün Trabzon'um" ifadeleriyle tarihi zaferi okuyucularına duyurdu.

"BİR ASLAN MİYAV DEDİ, BÜYÜK KAPLAN KÜKREDİ"
Karadeniz Gazetesi, "Alayınıza gider.. Hepniz bir, biz tek.. Şampiyonluk yolunda bizi hesaba katmayanlara mesajımız net! Bir aslan miyav dedi, Büyük Kaplan kükredi.. Aslan'ı terbiye eden Kaplan, zirve hesapları yapmaya başladı" başlıklarını kullanırken, Taka Gazetesi, "Teşekkürler Ersun Hocam! Trabzonspor camiasının özlemine son verdin, 945 gün sonra bize İstanbul'da bu zaferi yaşattın. Kusursuz zafer. Aslan'ı Arena'da ezdik" dedi. "Aslan Avcısı" başlığını kullanan Karadeniz'in Sesi Gazetesi ise, "Diriliş.. Trabzonspor yeni hocası Ersun Yanal ile şaha kalktı" ifadesini kullandı.

YANAL: "DAHA İYİ OLACAĞIZ"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray karşısında rakibe oranla disiplin, arzu, kazanma isteğinin kendilerinde daha fazla olduğunu belirterek, "Yetenekli ve genç bir takımımız var. Kazanma arzusunu ortaya koydukları için mutluyum. Benim istediğim oyun için biraz daha fazla zaman var. Daha iyi olacağımızı biliyorum. İyi oynamaya devam etmek istiyoruz. Çünkü bunu sağlayacak bir takım var. Bu takımın oynayacağı oyunun şeklini ileriki haftalarda daha da baskın olarak göreceksiniz. Trabzon'daki futbol tutkusunu geri döndürüp yarışın içinde uzun süreli kalmasını sağlayacak bir duruma getirmeliyiz. Şampiyonluk sürecinin içinde olmalıyız" dedi.

DURAN TOP ŞİFRESİ

Galatasaray karşılaşması öncesi futbolcularıyla toplantı yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, duran toplara özellikle dikkat çekti. Futbolcularına, "Duran toplarda mükemmelsiniz. Zaten 11 gole de böyle ulaştınız. Yine bunu uygulayın" talimatını veren başarılı teknik adam, Medjani'nin iki golünün de duran top organizasyonundan gelmesi üzerine büyük sevinç yaşadı.

MEDJANİ: ÇALIŞMADIK AMA KONUŞTUK
Cezayir Milli takımı ile Afrika kupasına katılmaya hak kazanan Carl Medjani ise, Ersun Yanal ile fazla çalışma fırsatı bulamadıklarını belirterek, "Yeni hocamızla yeni bir sayfa açıyoruz. Perşembe günü İstanbul'da kampa katıldık ve sadece bir antrenman yapabildik. Ama çok konuştuk ve bize ne istediğini anlattı" dedi.

CONSTANT DİNLENDİRİLECEK
Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Kevin Constant, Galatasaray maçının son anlarında yaşadığı sakatlıkla korkuttu. Ayak bileğine darbe alan başarılı oyuncunun Perşembe günü oynanacak Metalist Kharkiv maçında riske edilmesinin düşünülmediği belirtildi.

TARAFTAR BAĞRINA BASTI
Galatasaray galibiyetinin ardından gece 01.30 sıralarında Trabzon'a ulaşan bordo - mavili takımı taraftar adeta bağrına bastı. Havalimanında meşalelerle takımı karşılayan, Özer, Mehmet Ekici, Bosingwa başta olmak üzere tüm futbolculara büyük sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, takım otobüsüne de tesislere kadar konvoyla eşlik etti.

Ömür AVCI/TRABZON, DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ