MENÜ

Zekeriya Alp: Polemiğe gerek yok

Soyunma koridorlarında yaşanan olaylarda hakemlere maç tatil hakkı bile tanındığı için 'Aziz Yıldırım Kanunu' olarak algılanan talimat değişikliğini MHK Başkanı'na sorduk. Zekeriya Alp, "Polemiğe, işi başka yere çekmeye gerek yok. Her şey şeffaf ve çizgiler net. Zaten tüm soruları da salı günü...

Zekeriya Alp: Polemiğe gerek yok

Futbol Disiplin Talimatı ve Futbol Müsabaka Talimatı'nda yapılan sürpriz değişiklikler gündeme damgasını vurdu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı ve 17 kulüp tarafından kınanan, "Gerekirse hakem odası basarım" açıklamasının üzerine geldiği için, 'Yıldırım Kanunu' olarak da algılanan değişiklikle hakemlerin yetkileri genişledi. Bir başka deyişle soyunma odasında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta hakem inisiyatif alıp maçı tatil dahi edebilecek. Bu gelişmeleri Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'e sorduk.

'Ucu açık değil'

Alp, ilk andan itibaren spekülasyonlara yol açan değişiklik için, "Aslına bakarsanız ne polemiğe ne de spekülasyona gerek var. Elbette bu işi polemik boyutuna çekmek isteyenler olacaktır. Fakat biz bundan böyle izin vermemek adına ne gerekirse yapacağız. Bu salıdan başlayarak her hafta medyanın karşısında olacağım ve orada kimin kafasına ne takılıyorsa gelip sorabilir. Yani işin boyutlarını çok net bir şekilde ortaya koyacağımız için kimsenin aklında bir kafa karışıklığı da olmayacak. Ucu açık işler yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Salı günü Alp'in basın toplantısında eski örneklerle son gelişme ve değişikliği masaya yatıracağı ve detaylandıracağı öğrenildi.

Serhat Demirtaş

Ne olmuştu?
Türkiye Futbol Federasyonu, Futbol Müsabaka Talimatı'nda yaptığı değişiklik ile hakemlere, maçlarda kulüp yöneticilerinin kendilerine yönelik hakaret, saldırı, tehdit gibi eylemleri durumunda müsabakayı tatil etme hakkı verdi. Bu değişikliğe ek olarak Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddelerinde yapılan değişiklikler ile de kulüp yöneticilerine disiplin ihlalleri nedeniyle verilen cezalarda artırıma gidildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ