MENÜ

Waris: Yenmeye geldik

Waris, bu akşamki Galatasaray maçı öncesi FANATiK'e konuştu:

Waris: Yenmeye geldik

Karadeniz ekibinin Ganalı hücum silahı Waris, “Trabzon’a kupalar kazanmak için geldim. Galatasaray’la çok zor bir maç oynayacağız. Ancak tek amacımız, sahadan galibiyetle ayrılmak olacak” dedi.

Trabzonspor’un genç yıldızı Abdul Majeed Waris, Galatasaray’la oynayacakları zorlu karşılaşma öncesi FANATİK’e konuştu. Futbol kariyerine başlamasında büyük pay sahibi olan Nike’ın ‘Most Wanted’ organizasyonunun önemli isimlerinden biri olan Waris, Türkiye’den kendisi gibi futbolcu olmanın hayallerini kuran Recep Türköz ve Ufuk Özcan’la da bir araya geldi. 23 yaşındaki Ganalı forvet, bu akşamki mücadelenin yanı sıra, Türkiye macerası ve ‘Most Wanted’la ilgili de yorumlarda bulundu. Şimdi söz Waris’te: “Most Wanted, çok önemli proje. Benim bu aşamaya gelmemde de payı büyüktü. Bu projeyle gençler, kariyerlerini nasıl yöneteceklerini ve nasıl dünyanın en iyi futbolcularından biri olacaklarını öğrenme şansı yakalıyor.”

‘Büyük bir adım...’

“Küçüklüğümden beri hep futbolcu olmak istiyordum ve bunu başardığım için mutluyum. Trabzonspor’a gelmek ise kariyerim adına büyük bir adım. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine geldim. Trabzon’da amacım, bu formayı en başarılı şekilde giymek, kupalar kazanmak, taraftarları, hocalarımızı ve başkanımızı mutlu etmek. Takımımda şu ana kadar 15 maçta forma giydim ve henüz 1 gol atabildim. Ancak burada genelde sol kanat olarak oynuyorum. Kariyerimde hep forvet olarak oynadım ve daha önce sol tarafta forma giymemiştim. Bu göreve alışmaya çalışıyorum. Antrenmanlarda ve maçlarda elimden geleni yapmaya çalışıyorum.”

‘Yeni bir sayfa açacağız’

“Umarım çok daha fazla gol atma şansı yakalarım. Türk futbolunun seviyesi yüksek. Mücadele gücü yüksek bir lig. Afrika’dan da birçok yıldız oyuncu var. Hocamız Ersun Yanal’la ise yeni bir sayfa açtık. Onun çok iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum. Bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da hedefimiz, büyük başarılar elde etmek. Önümüzde çok önemli bir Galatasaray karşılaşması var. Zor bir maç olacak ama sahaya galibiyet için çıkacağız. Rakibin Sneijder gibi tehlikeli bir silahı var. Ancak biz de yıldız oyunculara sahibiz.”

‘Şampiyonluk adayıyız’

“Afrika Uluslar Kupası’na gitme şansını yakaladım. Gana ile orada olmak benim için büyük bir olay. Tüm dünyanın gözü Afrika’da olacak. Orada başarılı bir performans göstermeye çalışacağım. Gana, kupanın en önemli şampiyon adaylarından biri. Benim dışımda Trabzonspor’dan Gine’li Constant, Mali’li Yatabare ve Cezayir’li Medjani ile Belkalem de orada olacaklar. Bence kupada yer alacak 16 takımın da şampiyonluk şansı var. Emenike’li Nijerya’nın kupada olmaması ise herkes için büyük sürpriz oldu.”

Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ