MENÜ

Takım basacak, Wesley Sneijder vuracak

Prandelli, Trabzonspor maçının taktiğini belirledi. Sarı-Kırmızılılar, Burak ve Umut'un presiyle savunma hattını rakip ceza sahasının önünden başlatacak. Oyun karşı alana yığıldığında da Sneijder uzaktan şutlarla kilidi açacak.

Takım basacak, Wesley Sneijder vuracak

Haftanın en kritik maçında Trabzonspor’u TT Arena’da konuk edecek olan Galatasaray’da, zorlu mücadelenin taktik planı belirlendi. Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu Cesare Prandelli, Umut ve Burak Yılmaz’ı bir arada sahaya sürmeye karar verdi. Wesley Sneijder ise forvet arkasında serbest rolde görev yapacak. İtalyan hocanın Trabzon’u vurma planı ise yine Sneijder üzerine kurulu. Öncelikle savunma hattını en ileri uçtan başlatmak isteyen Prandelli, Umut ve Burak’a rakip ceza sahası önünde pres yaptıracak.

Hatlar birbirine yakınlaşacak

Böylece diğer hatlar da bu ikiliye yaklaşarak, yarı alanda baskı kuracak. Burada kapılacak toplarla, oyun Trabzonspor yarı sahasına yıkılacak. Kalabalık savunmanın kilidini açma görevi de Sneijder’de olacak. Uzaktan iki nefis vuruşla Fenerbahçe’yi avlayan Hollandalı yıldız, bu kez de Trabzon’un gardını düşürmeye çalışacak.

Uzaktan şut ve gol çalıştılar

Hafta içindeki idmanlarda uzaktan şut ve gol çalışmaları yaptıran Prandelli, duran toplara da büyük önem veriyor. Zira her antrenmanda belirli bir süre duran toplarda hücum ve savunma organizasyonu çalışıldı. Özellikle kornerler ve taç çizgisi kenarlarında kazanılacak serbest vuruşlarda, rakip ceza sahası üzerinde pozisyona nasıl girileceği konusunda İtalyan hoca birçok uyarıda bulundu.

Beklere kritik bir rol verdi

Savunma bekleri de bu sistemde kritik öneme sahip. Çünkü orta sahada üçlü bir merkez ve Sneijder’in serbest rolde oynaması, kanatlarda boşluk bırakacak. Burayı doldurma görevi de her iki bekin hücuma çıkışlarına bağlı. Prandelli bu durumu Sabri ve Tarık’a defalarca aktardı, onlardan çok dikkatli olmalarını, savunma yapmayı da kesinlikle aksatmamalarını talep etti.

Metin Karabaş

Fernando Muslera: Yoğun maç temposuna bir de milli mesai ekleyen Muslera bu maça yorgun çıkacaktır. Fakat Prandelli’nin ondan vazgeçmesi çok zor.

Sabri Sarıoğlu: Tekrar A takım kadrosuna dahil olan Sabri oynadığı maçlarda kendisine çok iyi baktığını gösterdi. Tecrübeli oyuncu yine savunmanın sağında olacaktır.

Semih Kaya: Takımın en istikrarlı isimlerinden olan Semih, Dortmund maçının moral bozukluğunu üzerinden attı. Başarılı oyuncu bu maçta da sahada olacak.

Aurelien Chedjou: Sezona iyi başlayan Chedjou formayı bırakacak gibi görünmüyor. Semih ile iyi bir ikili olan başarılı oyuncu Prandelli’nin güvenini kazanmış durumda.

Tarık Çamdal: Kendisinden beklenen performansı henüz yakalayamayan Tarık savunmanın solunda görev yapacak. Genç oyuncu hücum kadar savunmaya yardım etmeye çalışacak.

Felipe Melo: Son dönemde savunma oyuncularına yakın bir bölgede görev yapan Melo zorlu karşılaşmada yine aynı görevi üstlenecek.

Selçuk İnan: Kazakistan ile oynanan milli maçta iyi bir performans ortaya koyan Selçuk’un morali yüksek. Yıldız oyuncu Trabzon karşısında orta alanda önemli bir rol üstlenecek.

Hamit Altıntop: Her geçen gün biraz daha iyi bir futbol ortaya koyan Hamit, Dzemaili’nin yokluğunda daha fazla sorumluluk almak zorunda. Prandelli onun tecrübesine güveniyor.

Wesley Sneijder: Yıldız oyuncunun bu maçta biraz daha serbest pozisyonda oynaması muhtemel. Sneijder bireysel yetenekleriyle takımın çok şey beklediği isimlerin başında.

Duran toplar 10'da

Cim Bom’un 10 numaralı yıldızı Wesley Sneijder, Trabzonspor karşısında Prandelli’nin en önemli kozu olacak. İtalyan hocanın, ‘kaleyi gördüğün yerden vur’ talimatı verdiği Hollandalı futbolcu, ceza sahası çevresindeki tüm duran topları kendisi kullanacak. Sneijder’in hafta içinde ekstra şut çalışmaları yaptığı ve kendisini tamamen bu maça özel olarak hazırladığı da gelen haberler arasında.

Umut Bulut: Hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda Burak ile yan yana oynayan Umut bitmek bilmeyen enerjisiyle Trabzonspor için sorun yaratabilir.

Burak Yılmaz: Zaman zaman ağır eleştiriler alan yıldız oyuncu Kazakistan kalesine 2 gol atarak kendine geldi. Burak, Prandelli’nin en büyük gol silahı olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ