MENÜ

Kayak tarihinde ilk olacak

Türkiye Kayak Federasyonu, nisan ayında yönetime gelen yeni başkanı Erol Mehmet Yarar önderliğinde dünya çapındaki organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kayak tarihinde ilk olacak

Bu yaz İspanya’da düzenlenen 49. FIS (Uluslararası Kayak Federasyonu) Kongresi’nde Snowboard Serbest Stil Dünya Kupası ile Snowboard Paralel Avrupa Kupası’nın bir ayağını Türkiye’ye vermişti. Ülkemizde, kış sporları tarihinde ilk kez düzenlenecek iki organizasyonun nerede yapılacağı da kesinlik kazandı.

İTÜ’de snowboard heyecanı

2026 Kış Olimpiyat Oyunları’nı hedef koyan Türkiye Kayak Federasyonu, Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından stanbul’daki Dünya Kupası yarışları Maslak Kampüsü’nde bulunan İTÜ Stadyumu’na kurulacak, 40 metre yüksekliğinde ve 110 metre uzunluğunda dev bir rampada yapılacak. Ardından Avrupa Kupası’na da 7-8 Şubat 2014’te Kayseri ev sahipliği yapacak. Ayrıca, 13 Aralık’ta da Erzurum’da ‘Türkiye Alp Disiplini Kayak 1. Ligi’ yarışları ilk kez televizyondan canlı olarak yayınlanacak. Türkiye, aday olarak başvurduğu 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin sonucunu bekliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ