MENÜ

İsmail Erdem'den Turgay Şeren'e anlamlı ziyaret

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Türk futbolu ve Galatasaray'ın efsane isimlerinden olan Turgay Şeren'i İstanbul Ulus'taki evinde ziyaret etti.

İsmail Erdem'den Turgay Şeren'e anlamlı ziyaret

İsmail Erdem’in basın mensupları ile evinde ziyaret ettiği Turgay Şeren bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirtip İsmail Erdem’e teşekkür etti. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’de çocukluktan beri hayranı olduğunu belirttiği Turgay Şeren ile ilgili şunları söyledi:

"Öncelikli olarak Turgay Ağabeyimize geçmiş olsun diyorum. Biz tabii ki çocukluk ve gençlik yıllarında Turgay ağabeyin Galatasaray ve Milli Takımdaki başarılarını gazetelerde hep okurduk.Futbolculuğundan sonra gazetelerde yazdığı yazılar ve TV kanallarında yaptığı yorumlar ile spor kamuoyunu aydınlattı.Kendisinin futbol yaşamı ve gazeteciliği gençlere hep örnek oldu.Şu anda Turgay Şeren’i herkes Galatasaray’a ve Türk futboluna yapmış olduğu katkılar ile hatırlıyor ve biliyor. Bende bir Galatasaraylı olarak uzun yıllar Turgay Ağabey’in yazıları ile futbolu yorumlamayı öğrendik.Yaptığı yorumlar bizim için her zaman ufuk açıcı oldu. Böyle bir insana Allah uzun ömürler ve sağlık versin " dedi.

Rahatsızlığından dolayı konuşmakta zorluk çeken Turgay Şeren ise bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ve duygulandığını belirti.Karısının ölümü nedeni ile hala üzgün olduğunu belirten efsane isim "Onu çok özlüyorum" dedi.

Bu arada Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,Turgal Şeren’e yaptığı ziyarette değerli bir vazo ve çiçek hediye etti. Ayrıca Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem basın mensuplarına yaptığı açıklamada Turgay Şeren adına bir "Vefa Gecesi" düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Vefa gecesine TFF Başkanı Yıldırım Demirören,Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim , Turgay Şeren’in Galatasaray’dan takım arkadaşları ile futbol camiasından bir çok ismin davetli olacağı belirtildi.

"BERLİN KAPLANI"
1932 yılında Ankara’da doğan Turgay Şeren Galatasaray’ın efsanevi kalecilerinden biriydi. Galatasaray’da 1949-1966 yılları arasında oynamış ve Türk Milli Takımı adına 46 maça çıkmıştır.
1951’de Berlin’de Türk Milli Takımı forması ile Batı Almanya’ya karşı yaptığı kurtarışlar ile hâlâ hatırlanan Turgay Şeren. Bu unutulmaz maçtan sonra "Berlin Panteri" lakabı ile anılmaya başlanmıştı. Futbolu bıraktıktan sonra spor yorumculuğu ve gazetelerde köşe yazarlığı yapmış olan Turgay Şeren, geçen sene kaybettiği eşi Fatma Füsun Şeren’in ardından yatağa düştü ve sağlığı bozuldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ