MENÜ

Galatasaray 0-3 Trabzonspor

Ersun Yanal'la ilk sınavına çıkan Trabzonspor, Galatasaray'ı TT Arena'da 3-0 mağlup etti! Goller; 58. ve 76. dakikalarda Medjani ile 86'da Yusuf Erdoğan'dan geldi.

Galatasaray 0-3 Trabzonspor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında TT Arena'da ağırladığı Trabzonspor'a 3-0 mağlup oldu. Bordo-Mavili ekip, böylece bu sezon Ersun Yanal'la birlikte çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren gollerin ikisini Medjani, birini ise Yusuf Erdoğan attı.

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren Trabzonspor ceza sahasına etkili gelirken, aradığı net fırsatları ise bir türlü bulamadı. Ceza sahası önünden kullanılan serbest vuruşlarda da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile faydalanamayan sarı-kırmızılılar, ardından oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı.

Fırtına direğe takıldı

41. dakikada Bosingwa’nın pasıyla sağ caprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Özer Hurmacı’nın dar açıdan vuruşunda savunmada Koray Günter’e çarpan top yakın kale direğinden döndü.

Trabzonspor yarı sahasında çoğalmakta zorlanan Galatasaray, kalesinde ise üst üste pozisyonlar vermesine karşın ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Her iki takım da ikinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladı. Galatasaray'da Emre Çolak oyundan çıkarken yerine Umut Bulut dahil oldu ve Prandelli hücumda çift forvete döndü. Trabzonspor'da ise sarı kartı bulunan Salih Dursun oyundan alındı, Fatih Atik girdi.

Medjani perdeyi açtı

Bordo-Mavili ekip, 58. dakikada golü buldu. Özer Hurmacı'nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte Cardozo vurdu, Yelta'nın eline çarpan topta maçın hakemi İlker Coşkun devam kararı verdi. Ardından ceza sahasına yapılan ortaya iyi yükselen Medjani, Trabzonspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Wesley Sneijder, 60 dakikada Yekta Kurtuluş'un yerine dahil oldu.

Sahnede yine Medjani var!

Karşılaşmanın 76. dakikasında, sağ köşeden ceza sahasına gönderilen ortaya Yusuf Erdoğan dokunarak arka direğe gönderdi. Orada boş pozisyonda bulunan Carl Medjani durumu 2-0'a getiren golü kaydetti. Bu gol, Cezayirli futbolcunun Süper Lig'de kaydettiği 3. gol oldu.

Skoru Yusuf Erdoğan belirledi

Türk Telekom Arena'da noktayı Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan koydu. Genç futbolcu, rakiplerini çalımlayarak ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleyi gördü ve çıkardığı şutla skoru 3-0'a getirdi. Bu gol, aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirledi.

Sabri'ye sevgi seli

Galatasaray taraftarı yönetimin değişmesi ile yeniden A Takıma dönen Sabri Sarıoğlu'nu bağrına bastı. Sabri 90 dakika öncesinde 2 kez tribünlere çağırılırken, tecrübeli futbolcu taraftarın " 3'lü çektir" talebine " Kazanırsak maçtan sonra çektireceğim" diye yanıt verdi.

'Prandelli istifa' sesleri

Bu arada Galatasaraylı taraftarlar, Trabzonspor'un 76. dakikada gelen 2. golünün ardından tribünlerden "Prandelli istifa" sesleri yükseldi. Taraftarlar bu dakikaya kadar takımı desteklerken, 2. golün ardından tribünlerden tepki geldi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ