MENÜ

Euroleague'den ilk açıklama

Galatasaray-Kızılyıldız maçındaki ölüm olayıyla ilgili olarak Turkish Airlines Euroleage yönetiminden açıklama geldi.

Euroleague'den ilk açıklama

Turkish Airlines Euroleague'deki Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız karşılaşmasında bir Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak Euroleague'den açıklama geldi. "Euroleague Basketbol'u taraftarın yasını tutuyor, şiddeti kınıyor" başlığıyla yapılan ve ölen gencin ailesine baş sağlığı dileyen açıklamada, "Kulüpleri, antrenörleri, oyuncuları ve taraftarlarıyla tüm Avrupa basketbol camiası, bu hafta sonu tüm dünya spor ailesi ile birlikte, İstanbul'da kör şiddetin hedefi olarak ölen genç taraftarın yasını tutuyor olacak" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti: "Euroleague olarak her iki kulüpten ve soruşturmayı yürüten Türk makamlarından olayla ilgili tüm bilgileri bulunur hale getirmeleri istenmiştir ve alınacak tedbirler değerlendirilecektir".

THY Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu de konuyla ilgili olarak, "Yaşanan trajedi gerçek spor ruhunu rencide ediyor. Şiddetin bizim oyunumuzda yeri yok. Salonlarımızda veya salonlarımızın yakınında yeri yoktur. Şiddet ve spor birbirine taban tabana zıttır. Rakiplerin birbirine saygısı, bizi bir araya getirmesi gereken aynı ideallere hizmet etmektedir. Bu, bizim yaptığımız organizasyonun ve sporun hedefidir. Bugün tekrar bu ideallere odaklanmalıyız" diye konuştu.

(Skorer)


Haberin Devamı
YORUM YAZ