MENÜ

Çaykur Rizespor - Başakşehir: 0-2

Rize evinde kazanamıyordu, Başakşehir'in ise deplasmanda golü yoktu. Visca maçın başında tabelaya 1-0'ı yazdı, Semih Şentürk 50'de işi bitirdi. 90 dakika sonunda Karadeniz ekibinde “İstifa” sesleri yükseldi.

Çaykur Rizespor - Başakşehir: 0-2

Rize’de ilk yarının mutlak hakimi konuk Başakşehir’di. Rizespor cephesinden baktığımızda 1-0 mağlubiyetle soyunma odasına gitmek sevindiriciydi. Çünkü rakip ilk 20 dakikada maçı koparabilecek pozisyonlar yakaladı. Rize, özellikle orta alanda yorgun ve yetersizdi. Abdullah Avcı’nın takımı ise Doka, Visca ve Mossoro gibi hareketli oyucularıyla bir anlamda Rizespor’u çökertti. 2. dakikada Semih Şentürk’ün usta işi pasında Visca’nın, Ali Adnan’ı çalımlayıp attığı pasla Mossoro ağları sarstı. 6’da ve 16’da gole yakın olan Başakşehir’di yine. 20’de Rizespor ilk kez tehlikeliydi. Eren ortaladı, Kweuke’nin kafasını Volkan Babacan kornere attı. 37’de Visca’nın şutunda Serkan başarılı bir kurtarışla topu kornere attı. İkinci yarı da erken golle başladı. 50’de Başakşehir hücumunda Koray’ın hatasını affetmeyen isim Semih’ti. Usta golcü Serkan’ın da öne çıkmasından yararlandı: 2-0. Fark ikiye çıkınca Rizespor adeta çöktü.

Lualua’sız olmaz

77’de Özdilek, Deniz’i oyundan alıp forveti çiftledi. Ancak bu takımın iyi bir Lualua’ya ihtiyacı var. Engin bu işin altından kalkacak yetenekte değil. Oyunun son bölümlerindeki Rizespor baskısı da bir anlamda rakibin geri çekilip skoru koruma duygusundan oluştu. Rize’nin evinde neden kazanamadığını daha iyi anladık dün. Çünkü kaçak oynayan bir orta alanla kazanmak zor. Başakşehir ise iyi oynadı, hakettiği 3 puanla İstanbul’a döndü.

Maçın adamı: Semih Şentürk

İlk golde Visca’ya attığı pasla klasını konuşturan Semih Şentürk, aynı zamanda farkı ikiye çıkaran isimdi, günün de yıldızıydı.

Kırılma anı: 50. dakika

50. dakikada Semih Şentürk’ün attığı gol maçı kopardı. Ev sahibi Rize, bir daha toparlanamadı.

Tunç Kayacı


Haberin Devamı
YORUM YAZ