MENÜ

Belgrad'da Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi

İstanbul'da öldürülen Kızılyıldız taraftarı Marko Ivkovic için 1000'e yakın Sırp taraftar, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği önünde protestoda gösterisinde bulundu.

Belgrad'da Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi

Sırbistan'da bugün oynanan Kragujevac-Kızılyıldız Sırbistan Ligi mücadelesinde, ev sahibi ekibin taraftarları Ivkovic için tezahüratlar yaptı. Kızılyıldızlılar ise tribünde 'Marko Ivkovic, Çilek' yazılı bir pankart (Çilek, İvkoviç'in lakaplarından biri) açtı. Galatasaray ile Kızılyıldız arasındaki maçtan önce öldürülen Marko Ivkovic isimli Sırp taraftar için akşam saat 18.00'de St. Mark Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Kızılyıldız kulübünün eski ve yeni başkanı da oradaydı
Törene yaklaşık olarak bin 500 kişi katıldı. Ayrıca Kızılyıldız Kulübü Başkanı Nebojsa Covic, futbol direktörü Davor Ritovic ile eski başkan Vladan Lukic de St. Mark kilisesindeydi. Daha sonra 1000 kadar taraftar, Belgrad'daki Türkiye Büyükelçiliği'ne doğru harekete geçti. Protesto sesleri yükselirken polis de güvenlik önlemlerini artırdı.

Protesto gösterisinde olay çıkmadı
Oldukça üzgün oldukları gözlenen Kızılyıldız taraftarları sakindi. Herhangi bir şekilde Türkiye Büyükelçilik binasına fiili bir harekette bulunmadılar. Daha sonra kırmızı beyazlı ekibin taraftarları olaysız şekilde dağıldı.

Cenaze töreni pazartesi günü

Öte yandan İvkoviç'in cenazesinin Belgrad'a getirildiği, pazartesi günü saat 15.00'te yapılacak törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ