MENÜ

Barcelona 5-1 Sevilla

İspanya La Liga'nın 12. haftasında Barcelona, Nou Camp'ta Sevilla'yı Lionel Messi'nin hat-trick yaptığı ve lig tarihinin en golcü oyuncusu olduğu maçta 5-1 mağlup etti.

Barcelona 5-1 Sevilla



Nou Camp
'ta oynanan ve hakem Carlos Gomez'in yönettiği maçtan galip ayrılan taraf 5-1 gibi farklı skor sonucunda Barcelona oldu. Katalan ekibine galibiyeti getiren goller 21, 73 ve 78. dakikalarda Lionel Messi, 49. dakikada Neymar, 65. dakikada Ivan Rakitic'den gelirken, Sevilla'nın tek sayısını 47. dakikada Jordi Alba kendi kalesine attı. Aldığı galibiyet sonrasında puanını 28'e yükselten Barcelona, lider Real Madrid'i takibini sürdürdü. Sevilla ise 23 puanla 5. sırada kaldı.

Messi rekoru kırdı

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi, Sevilla maçı öncesinde 250 golle 251 gollü Telmo Zarra'nın ardından La Liga tarihinin en golcü ikinci oyuncusu durumundaydı. Sevilla'ya karşı hat-trick yapan yıldız oyuncu toplamda 253 gole ulaşarak La Liga tarihinin en golcü oyuncusu ünvanının sahibi oldu. Messi ayrıca Barça formasıyla 27. kez hat-trick yaparak rekorlarına bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ