MENÜ

Arsenal 1-2 Manchester United

İngiltere Premier Lig 12. hafta kaşılaşmasında Manchester United, Arsenal'i 2-1 mağlup etti.

Arsenal 1-2 Manchester United

Bugün Emitares'te üçüncülüğe oynayan iki takımın mücadelesi vardı. Manchester United, Blackett-Smalling-McNair üçlüsünün solunda Shaw sağında Valencia oynadı.Henüz 5. dakika Welbeck'in vuruşu kornere çıktı. Arsenal, mücadeleye hızlı başladı. 10. dakikada Chamberlain'in ortasına Welbeck kafayı vurdu top üstten auta çıktı. 14.dakikada Wilshere vuruşunda kaleci De Gea başarılı bir kurtaış yaptı. 1 dakika sonra Welbeck'in şutu da yine De Gea'da kaldı. İlk 15 dakikada United çok kötü performans ortaya koydu. De Gea'nın uzaklaştıramadığı topta Wilshere çok müsait durumda golü yapamadı. Bu kadar kötü bir Manchester United'a Emirates'te hiç rastlamadım şimdiye kadar. İlk 15 dakikada iki pas yapamadılar. 18. dakikada Luke Shaw-Ashley Yound değişikliği yapıldı. 22. dakikada Arsenal gole çok yaklaştı. Sanchez'in şık pasında Chamberlain, De Gea'yı geçemedi. Sanchez'in 35. dakikada ceza sahası dışından vuruşunda De Gea topu kontrol ederken zorlanmadı. Emirates'te müthiş bir seyirci desteği vardı. Oyunun hakimi Arsenal pozisyona giren son vuruşu yapamayan yine Arsenal. Oxlade Chamberlain çok etkili ilk yarıda... 40. dakikada United arka arkaya üç korner kullandı ancak netice yok. 43. dakikada kornerden gelen topta Welbeck topuğuyla auta vurdu

İlk yarının özeti

Arsenal, üstün olan gol pozisyonuna giren taraftı. Son vuruşlardaki yanlış tercih nedeniyle golü bulamadılar.

Seyirci sayısı 60.074 bugün Emirates'te. United ikinci yarıya sanki amatör takım gibi başladı. Oyunu kendi sahasında kabul etti. Anlayamadığım taraf Manchester United'ın bu maçtan beklentisi beraberliğe oynasalar takım olarak geri çekilir her takım. Ne oynadıkları belli değil... İkinci yarının ilk 7 dakikasında Arsenal dört korner kullandı. 53. dakikada sakatlanan Wilshere oyundan çıkıyor yerine Cazorla oyuna giriyor.

Atamayana atarlar


Bu deyim Cuk diye oturdu. Ashley Young soldan ortaladı Valencia vurdu. Gibbs'e çarpan top ve Manchester United 56. dakikada 1-0 öne geçti.

Golde Gibbsle çarpışan Szczesny sakatlandı oyuna devam edemedi Martinez kalede. Chamberlain ortasında topa kafayla vuran Sanchez'in pozisyonunda De Gea başarılı. 67. dakikada uyuyan Manchester United'ı uyandırdı Arsenal. Cazorla'nın vuruşu De Geada kaldı.

Son 15 dakika Emirates'te Ramsey-Giroud değişikliği. Tamam da Giroud'dan faydalanmak için doldur boşalt oynaman lazım. Arsenal hala 15 pasla çıkıyor oyuna. 85. dakikada gerçekleşen kontratakta Di Maria pasında Rooney Manchester United'ı 2-0 öne geçirdi. Giroud'un uzatmada attığı gol Arsenal'e yetmedi ve maçı manchester United 2-1 kazandı.

Maçın kırılma noktası

Arsenal, bugün çok iyi başladı oyuna. Sanchez ve Chamberlain ilk yarıda yakaladıkları pozisyonlarda golü bulamadılar. İkinci yarıya hızlı başlayan Arsenal, United'ı ablukaya aldı her atağı kornerle kesildi hiçbirinde tehlike yaratamadı.

Maçın hakkı beraberlik derken United golü buldu. Son dakikalarda Arsenal gol ararken kontradan ikinci golü yedi. 3 puan United ve Van Gaal için bence gol ararken Arsenal'in defansta eksik yakalanması kırılma noktası oldu.

Çok önemli eksiklere rağmen elindeki kadroyla Emirates'te Arsenal'den 3 Puan almak her takım için başarıdır.

Edip Adanır / Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ