MENÜ

Milli mesaide coştular

Bordo-Mavililer'in 3 yıldızı, milli takımdan oldukça moralli döndü. Afrika Uluslar Kupası'nda Mali'de Yatabare, Gana'da da Waris, rakip fileleri boş geçmedi. Portekiz'de ise Bosingwa, Euro 2016 elemelerinde göz doldurdu.

Milli mesaide coştular

Trabzonspor’un yıldız futbolcuları, milli arada gösterdikleri performansla Bordo-Mavili takıma da moralli döndüler. Teknik direktör Ersun Yanal’ın da yüzünü güldüren performanslara imzasını atanların başında 3 isim vardı. Öncelikle Afrika Uluslar Kupası B Grubu’nda son maçına çıkan Mustapha Yatabare’li Mali, grubun lideri olan ve kadrosunda yine Trabzon’dan Medjani ile Belkalem’i bulunduran Cezayir’i 2-0’lık skorla mağlup etti. Finallere gitmeye hak kazanan Mali’nin gollerini Seydou Keita ile birlikte Yatabare filelere gönderdi. Mücadelenin de en etkili oyuncularından biri olan Yatabare’nin performansı büyük beğeni kazandı. Kupanın E Grubu’nda Abdul Majeed Waris’li Gana, sahasında Togo’yu 3-1’lik skorla geçti.

Övgüleri topladılar

Puanını 11’e çıkararak, grupta 10 puanı bulunan Constant’lı Gine’nin önünde lider çıkan Gana’nın sayılarını, Mubarak Wakaso ve Badu ile birlikte, Waris filelere yolladı. Waris de, ortaya koyduğu futbolla övgüleri topladı. Bir süre Portekiz Milli Takımı’nın aday kadrosunda yer bulamayan ve ardından tekrar formasını kapan Jose Bosingwa da, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde sahne aldı. Ülkesinin, Ermenistan’ı evinde 1-0 yendiği maçta forma giyen Bosingwa, 90 dakika sahada kaldı ve başarılı bir performans gösterdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ