MENÜ

Galatasaray Liv Hospital 110-103 Kızılyıldız

THY Avrupa Ligi D Grubu'ndaki 6. maçında Galatasaray Liv Hospital, Kızılyıldız'ı uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir maç sonucu, ikinci uzatmada 110-103 mağlup etti. Son saniyede yarı sahadan attığı mucize üçlükle maçı uzatmaya taşıyan Zoran Erceg, 32 sayıyla geceye damgasını vururken 50 dakikanın tümünde forma giyen Carlos Arroyo da 25 sayıyla yıldızlaştı.

Galatasaray Liv Hospital  110-103 Kızılyıldız

THY Avrupa Ligi D Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, Türk basketbol tarihinin en unutulmaz maçlarından birinde Belgrad'ta 76-68 yenildiği Kızılyıldız'ı iki uzatma sonunda 110-103 yenerek gruptaki 3. galibiyetini aldı. Sarı-Kırmızılı ekip, sakat oyuncuları sebebiyle hayli dar bir rotasyonla oynadığı maçın normal süresinin son saniyesinde Zoran Erceg'in orta sahaya yakın bir mesafeden attığı mucize üçlükle önce maçı uzatmaya taşıdı, iki uzatma sonunda da güçlü rakibinin işini Carlos Arroyo'nun üçlükleriyle bitirdi. 42 dakika süre alan Zoran Erceg'in 14'te 14 serbest atış, 7'de 4 üçlük ve 8'de 3 iki sayılık atış isabetiyle 32 sayı attığı maçta 50 dakikanın tamamında sahada kalan Carlos Arroyo da 17'de 6 üçlük isabetiyle 26 sayı attı. 37 yaşındaki Kerem Gönlüm'ün 32 dakikada 15 sayı ve 7 ribaund kaydettiği gecede Sinan Güler 43, Ender Arslan 34 dakika oynadı.

Williams'tan asist rekoru


Kızılyıldız cephesinde ise Luka Mitrovic 30, maç süresince boyalı alanda durdurulamayan 2.21'lik Boban Marjanovic 23, Nikola Kalinic ise 21 sayı ile oynadı. 9'da 1 üç sayı isabetiyle oynayan ve son çeyrekte üst üste kaçırdığı şutlarla Galatasaray'ın galibiyetine davet çıkaran Marcus Williams ise bu maçta kaydettiği 17 asist ile John Linehan'a ait 15 asistlik Euroleague rekorunu kırdı. Maçın kahramanı Carlos Arroyo da 25 şut kullandığı gecede yalnızca 2 top kaybı yaparak muhteşem bir performans ortaya koydu.

Erceg'in gecesi

Galatasaray Liv Hospital, maça Zoran Erceg'in 8 sayısıyla başladı ve ilk molayı 12-3 üstün kapattı. Konuk ekip ise ilk çeyreğe 11 sayı sığdıran Mitrovic'in sayılarıyla skoru 14'te eşitlese de temsilcimizin Kerem Gönlüm ve Ian Vougioukas ile boyalı alandan bulduğu sayılara engel olamadı ve ilk 10 dakika, 22-16 Galatasaray üstünlüğü ile tamamlandı. Galatasaray, ikinci çeyreğe de iyi başladı ve Ender Arslan'ın ilk yarıda attığı 7 sayının tümünü kaydettiği bu bölümün ilk beş dakikasını 31-24 önde geçti. Farkı 9 sayıya kadar çıkaran Aslan, devreye 1 dakika kala skorun 40-38'e gelmesine engel olamasa da Carlos Arroyo'nun sayılarıyla farkı yeniden 5 sayıya çıkardı. Pietro Aradori'nin son saniyede bulduğu basket, süre dolduğu gerekçesiyle sayılmayınca ilk yarı 45-40 sona erdi.

Mucize basket!


Üçüncü çeyrekte ibre bir anda tersine döndü. Galatasaray'ın üst üste hücumlardan boş döndüğü bu bölümde 12-0'lık seriyle öne fırlayan Kızılyıldız, maçta ilk kez öne geçti ve çeyreğin bitimine üç buçuk dakika kala 47-57'lik skorla farkı çift hanelere çıkardı. 17-2'lik serinin getirdiği üstünlüğü koruyan Sırp ekibi, son çeyreğe 54-63 galip girdi. Galatasaray son çeyrekte Erceg ve Sinan'ın basketleriyle ilk beş dakikada skoru 60-65'e kadar taşıdı. Son 5 dakikaya 63-70 geride giren temsilcimiz, Erceg'in üst üste 7 sayısıyla skor takibini sürdürdü, önce bir buçuk dakika kala Ender'le farkı 1'e indirdi, sonra da Arroyo'nun 50 saniye kala attığı basketle yeniden öne geçti. Son dakika içinde gelen taktik faullerde Kızılyıldız hata yapmadı ve son 9 saniyeye 79-82'lik skorla girdi. Galatasaray, son hücumda Zoran Erceg ile neredeyse yarı sahadan bir üçlük denemesi yaptı ve bu şutun çemberden geçmesiyle maç uzatmaya gitti: 82-82.

Arroyo 50 dakika oynadı

Galatasaray, ikinci yarının neredeyse tamamını Arroyo, Ender, Sinan, Erceg ve Kerem Gönlüm'den oluşan beşle tamamladı. Dört faullü Furkan Aldemir'in beşinci faulü alıp devre dışı kalmasıyla rotasyonda iyice sıkışan Sarı-Kırmızılılar, savunma direncini üst seviyede tuttu, maç boyunca üç sayılık denemelerde başarılı olamayan Arroyo'nun art arda üçlükleriyle de rakibin direncini kırdı. Skor 110-101'e geldiğinde Cim Bom, ikili averaj üstünlüğünü de ele geçirmişti. Ancak son hücumda Kızılyıldız, bitime 0.2 saniye kala faul almayı başardı ve Mitrovic iki atışta da isabet kaydederek skoru tayin etti: 110-103.

İstatistikler (Euroleague)






Ahmet Melik SUBAŞI
ahmet.subasi@fanatik.com.tr
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ