MENÜ

Yunanistan'da büyük kriz!

Bir hakeme yapılan saldırı sonrası liglerin ertelendiği Yunanistan'da kaos sürüyor

Yunanistan'da büyük kriz!

‘Daha güvenilir’ olduğu için göreve getirilen ve 7 hakemi görevden alan MHK’nın İskoç Başkanı Dallas yetkilerini devretti. Federasyon “Ölüm tehditleri alıyordu” dedi.

Yunanistan’da futbol krizi bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde Merkez Hakem Komitesi Başkan Yardımcısı, FIFA kokartlı hakem Hristoforos Zografos dövülmüş ve ligler süresiz ertelenmişti. UEFA’nın hakkında soruşturma da başlattığı bu olay, Olympiakos Başkanı Vangelis Marinakis’in hakem atamalarının nasıl yapılacağıyla ilgili 2011 yılında yaptığı görüşmeleri tekrar gündeme taşıdı.

DİKKAT ÇEKİCİ KUTUPLAŞMA

O dönemde olayın patlak vermesi sonrası Panathinaikos, AEK ve PAOK kulüpleri, MHK’nın başına yabancı bir ismin getirilmesi önerisinde bulunmuşlardı. Federasyon ise ünlü, eski İskoç hakem Hugh Dallas’ı geçtiğimiz temmuz ayında bu göreve getirmişti. Dallas, hakemlerin test, değerlendirme ve maç atamalarından sorumluydu. Panathinaikos, AEK ve PAOK, Dallas’ın çalışmalarından çok memnundu. Buna karşın Olympiakos ise yabancı başkan önerisine şiddetle karşı çıkıyordu.

FİZİKİ TESTİNİ GEÇEMEMİŞLERDİ

Her şey, Dallas’ın müfredata sonradan eklediği fizik testi geçemedikleri gerekçesiyle, 7 hakemi görevden uzaklaştırmasıyla başladı. 15 Kasım’daki bu gelişme sonrası aynı Dallas sebep göstermeden hakemlerle ilgili görevinden affını istedi. Bu durum ülkede “Kendini bilerek pasifleştirdi” diye yorumlandı. Ancak Federasyon Başkanı Yorgos Sarris’in “Dallas ölüm tehditleri aldığı için görevini bıraktı” açıklaması gündemi yeniden ısıttı.

Bugün

Haberin Devamı
YORUM YAZ