MENÜ

Mecnun Otyakmaz: Hakemler bu kadar yetkiyi hak etmiyor

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemlere verilen yetkilerin artırılmasıyla ilgili, bu kararın suistimale müsait olduğunu belirterek, "Hakemler göstermiş oldukları performanslarla bu kadar yetkiyi hak etmiyorlar" dedi.

Mecnun Otyakmaz: Hakemler bu kadar yetkiyi hak etmiyor

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kentte yayın yapan 2 yerel televizyonun ortak yayınına katılarak Sivasspor'la iglili merak edilen soruları cevapladı. Kulüp tesislerinde gerçekleşen yayında, spor programcıları Mustafa Ateş ve Ali Yavuz ile birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Otyakmaz, Sivasspor'un sezona kötü başlamasıyla ilgili, "Sanırım hocamızın dünya kupası maçlarında yorumcu olarak bulunması ve bizim Avrupa kupalarına katılıp katılamama stresimizin, bizim transfer konusundaki konsantrasyonumuzu bozduğunu söyleyebilirim. Çünkü UEFA kupasına katılmış olsaydık 20 gün önce takım toplanmış olacaktı. Ve bizde planımızı ona göre yapmıştık. Katılamama durumu söz konusu olunca tekrar takımı tatile gönderip 20 gün sonra toparlandık, ki bu sezona konsantre olma açısından hem futbolcularımızda hem bizde olumsuz bir etki yarattı. Bunu yaşarken pek fark edemediğimi söyleyebilirim. Ama bugün bulunduğumuz noktadan geriye doğru baktığımızda bunun Sivasspor'a zararı olduğunu söyleyebilirim." dedi.

"BÜTÜN TAKIMLARDAN MHK'YA ELEŞTİRİ VAR"

Başkan Otyakmaz, Sivasspor'un hakem hatalarına karşı sessiz kaldığı şeklinde yöneltilen soruya, "Biz televizyonlarda insanları galeyana getirerek hakkımızı aramaktan ziyade bunları gerekli toplantılarda gündeme getirip, Sivasspor'un hakkını sonuna kadar aradığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. En son geçen gün kulüpler birliği toplantısında, federasyon başkanı ve MHK başkanının katıldığı toplantıda yüzlerine çok sert eleştirilerde bulundum. Hem sadece Sivasspor'dan değil diğer takımlardan da eleştiri geldi. Çok canı yanan bir başkan olarak belki diğer takımlardan yüksel sesle konuşmak gerekiyor muydu bilmiyorum ama netice itibariyle bütün takımlardan MHK'ya karşı çok önemli eleştiriler geldi. Özellikle MHK başkanına olan inancımız onlara düzeleceklerini umarak yapılan açıklamayla sona erdi. Ama Sivasspor'un hakkı her mecrada en ciddi şekilde kollanıyor." diye konuştu.

"HAKEMLERİ ESPRİLİ DİLLE PROTESTO EDİN"

Bu sezon içeride henüz 4 karşılaşma oynamalarına rağmen tezahüratlar nedeniyle 150 bin TL ceza ödediklerini ve henüz seyircilerden 150 bin liralık gelir sağlanamadığını belirten Otyakmaz, taraftarlarını zeki olmaları konusunda uyararak, "Burada taraftarların çok dikkatli olması gerekiyor. Hakemleri küfürden ziyade daha esprili bir dille, ceza almayacak şekilde protesto etme yöntemleri de mevcut. Biraz zekamızı kullanıp, onlara hata yaptığını anlatabilecek bir takım tezahüratlar bulup, bu ceza alma işinden de kurtulmamız gerektiğini söylemeliyim." dedi.

"İSTANBUL TAKIMLARIYLA MÜCADELE ŞANSIMIZ YOK"

Otyakmaz, Sivasspor'a yapılan haksız eleştirilerle ilgili ise şunları söyledi: "Elimizde daha önce başarılı olmuş bir takım var ve bu takım bozulmamış. Bu takıma yapabileceğin ufak tefek takviyelerle aynı başarılar elde edilebilir. Çok büyük ve çok pahalı transferler yaparak şampiyon olamazsınız. İnsanlar, bugün 50 milyon lira bütçesi olan İstanbul takımlarıyla her sene kora kor mücadele edeceğimizi, onlarla yarışacağımızı ve 2-3 yılda birde bunları geçip şampiyon olmamız bekliyor herhalde. Gerçekçi olmak gerekirse bu bir hayal. Bir jenerasyon yakalarsınız, onlarla iyi bir birliktelik sağlarsınız iyi mücadele edersiniz ve bazen yarışa ortak olursunuz. Yani bizim takımımızın o bütçelerle her yıl kora kor mücadele etme şansı maalesef yok."

"HAKEMLER BU KADAR YETKİ HAK ETMİYOR"

Otyakmaz, hakemlerle yeni yetkiler verilmesiyle ilgili şunları söyledi:

Bu sene hakemlerin maalesef çok formsuz olduklarını ve adaletli atamaların yapılmadığını söyleyebiliriz. MHK'da en büyük eleştirilerden bir tanesi de atamaların doğru yapılmadığı yönündeydi. Ki bu toplantıdan sonrada bugün federasyon bir takım kararlar aldı. Gerçi federasyon hakemlerin yetkilerini arttırarak bu krizin içinden çıkmayı hedeflemiş olmalı ki artık soyunma odasında, koridorda ve yeşil zeminde yapılan eylemlerden çok ciddi cezalar çıkacağı yönünde bir açıklama yaptı. Ancak bu eylemin içinin dolması lazım. Bu eylem nedir? Orada bulunuyor olmak mıdır, medenice bir iki söz söylemek midir? Bu suistimale çok müsait bir şey. Ve hakemler göstermiş oldukları performanslarla bu kadar yetkiyi hak etmiyorlar.

Otyakmaz, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve bazı hakemlerin haftanın bir günü basın mensuplarının karşısına çıkarak haftanın hakem kararlarını değerlendirecek olmasıyla ilgili de, "Ben bunun olumlu olacağını düşünüyorum. Hakemlerinde konuşmaya hakları olmalı. Onlara da fırsat verilmeli diye düşünüyorum. Çok bariz hataları olan hakemlerin ne diyeceğini bende çok merak ediyorum. En fazla görmedim diyebilir. Ki çok sık kullanacakları bir cümle olacaktır mutlaka" dedi.

"MİLLİ MAÇ ARASI MİLAT OLACAK"


Otyakmaz, Sivasspor'un önümüzdeki haftalarda oynayacakları maçlarla ilgili de, şöyle dedi:

Bu milli maç arasının bizim için bir milat olacağını ümit ediyoruz. Çalışmalarımızda o yönde. Takımdaki arkadaşlarda da o atmosferi görüyorum. Bugün çalışmaları izledim. Takımla beraber hafta sonuna kadar burada durup özel bir uçakla Balıkesir'e gideceğiz. Tekrar aynı uçakla da, inşallah galibiyetle geri dönmeyi hedefliyoruz. Ve ondan sonra yine deplasman, Mersin deplasmanı. Mersin sezona iyiyi başlayan, içinde hem eski futbolcularımızın hem de eski teknik direktörümüzün bulunduğu bir camia, güçlü bir camia. Onlarda biraz sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. İnşallah toparlanmadan onlarda, arzu ettiğimiz sonuçla dönüp içerideki Erciyes ile çok önemli karşılaşma oynayacağız. O karşılaşmada taraftarlarımızın da önemli desteğiyle tekrar eski günlerimize dönmeyi istiyoruz.

Gökhan CEYLAN - SİVAS / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ