MENÜ

Güneş farkı!

Yazarımız Tunç Kayacı, Fenerbahçe maçı öncesi Bursa'nın nabzını tuttu: Unutulmaz şampiyonluktan sonra Bursaspor ilk kez bu kadar istekli bir takım haline geldi. Bunda Milli Takım'a 3 banko oyuncu gönderen Şenol Güneş'in katkısı büyük. Yani Fenerbahçe'nin işi hiç kolay olmayacak. Fernandao'nun formuna da dikkat.

Güneş farkı!

Bursaspor 2010 yılındaki şampiyonluktan sonra en moralli dönemini yaşıyor. Yeşil-Beyazlılar’da bu sezon başındaki soru işaretlerinin kalktığı ve takım olma yolunda önemli mesafeler katedildiği bir gerçek. Şenol Güneş’in ketum ama kararlı tavrı bazı çevrelerce endişeyle karşılansa da camia bu durumdan mutlu. Aslında Şenol Güneş’in Bursaspor’u, içeride kaybettiği Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında bile göz doldurmuştu. Ancak kamuoyu skora endeksli olduğundan bu gelişim pek farkedilmedi. Ama Fenerbahçe maçı öncesi şehirdeki hava ve tesislere gelen taraftarın teknik kadro ve futbolculara verdiği moral önemli. Ayrıca A Milli Takım’a giden 4 oyuncu ve bunlardan 3’ünün ilk 11’de oynaması da Şenol Güneş’in farkı olsa gerek. Pazartesi gecesi zorlu bir rakiple oynayacak Bursaspor.

Fernandao gerçeği

Timsah’ın kaleden başlayan istikrarlı kadrosunda iki bekin ve savunmanın kurgusu oturmuş durumda. Ayrıca çok etkili bir orta alana sahipler. Hem hücumu iyi yapıyor hem de savunmayı. Üstelik skor da üretiyorlar. Hücumda ise bir Fernandao gerçeği var. Brezilyalı, güçlü fiziğiyle gün geçtikçe üstüne koyuyor. Özetle Bursaspor iki büyüğü elinden kaçırdı ama Fenerbahçe’yi bu formuyla yenerse sürpriz olmaz.

13:
Bursaspor, geride kalan 9 haftada rakip ağları 14 kez sarstı. Yeşil-Beyazlılar, bu gollerin 13’ünü ceza alanı içerisinden attı.
9: Fernandao (4) ve Bakambu’dan (4) müthiş verim alan Bursaspor’da bu ikili 9 haftada 9 gol kaydetti.
3: Timsah’ı korkutan tek karne Şenol Güneş’in Fenerbahçe’ye karşı kötü istatistiği. Sarı-Lacivertliler’e karşı 27 maça çıkan Güneş, yalnızca 3 kez güldü. Yeşil-Beyazlılar’da ayrıca 3 isim sarı kart sınırında.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ