MENÜ

Fenerbahçe Ülker, Milano'yu yıktı: 80-74

THY Avrupa Ligi ilk tur 6. haftasında Fenerbahçe Ülker, geçen yıl iki maçta da yenildiği Armani Jeans Milano'yu bu sezon ikinci kez yendi. Rakibini Milano'da 80-74'le dize getiren Kanarya'yı performansları eleştiri konusu olan Ricky Hickman ve Semih Erden ikilisi taşıdı.

Fenerbahçe Ülker, Milano'yu yıktı: 80-74

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, C Grubu'ndaki 6. maçında ilk maçta evinde 77-74 yendiği Armani Jeans Milano'yu 80-74 yenerek gruptaki dördüncü galibiyetini aldı. Üç oyuncusundan çift haneli skor katkısı alan Sarı-Lacivertliler, başından sonuna üstün götürdüğü mücadelede iddialı rakibini bu sezon ikinci kez dize getirdi. Kenan Sipahi'nin iki üçlüğüyle maçın hemen başında ritm tutan Kanarya, ilk dört dakikayı 14-9 üstün geçti. Periyodun bitimine 4 dakika kala Nemanja Bjelica'nın basketiyle skoru 11-20'ye getiren temsilcimiz, Nicolo Melli'nin sayılarının ardından David Moss'un biri son saniyede olmak üzere iki üçlüğüne engel olamadı ve periyodu 23-21 geride kapattı.

Semih sürprizi

İkinci çeyrekte boyalı alanı Jan Vesely ile iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, Hickman-Vesely ikilisinin sürüklediği hücumla ilk beş dakikayı 32-27 ile geçti. Bu bölümde farkı yeniden 9 sayıya kadar taşıyan temsilcimiz, geçen yıl Sarı-Lacivertli formayı giyen Linas Kleiza'nın üçlüğüyle devreyi 7 sayı farkla, 44-37 galip kapattı. Üçüncü periyotta Fenerbahçe Ülker adına öne çıkan isim Semih Erden oldu. Dev pivot, Fenerbahçe Ülker'in 52-40 ile farkı çift hanelere taşıdığı bu bölümde 6 sayı attı ve çift hanelere ulaştı. Ricky Hickman ve Bogdan Bogdanovic'in üçlükleriyle farkı koruyan Kanarya, vurucu darbeyi son saniyede Andrew Goudelock'ın üçlüğüyle buldu ve periyot, 49-62 sona erdi.

En skoreri Hickman

Milano son bölüme 14-5'lik seriyle başladı. Arka alanda MarShon Brooks ve Daniel Hackett'ı iyi kullanan ev sahibi ekip, bu ikilinin elinden bulduğu sayılarla geri dönüşün fitilini ateşlese de Fenerbahçe, skor dengesini Hickman ve Semih ile korumayı başardı. Bitime iki buçuk dakika kala Brooks'un sayılarıyla farkı 4 sayıya kadar (72-68) çeken Milano, 21 saniye kala Bruno Cerella'nın serbest atış isabetiyle skoru 71-74'e kadar getirse de, ilk yarıda 18'de 7 isabetle serbest atış kullanan Fenerbahçe Ülker, taktik faullerden gelen son 6 serbest atışı da Hickman ve Bjelica ile sayıya çevirip sahadan 80-74 galip ayrıldı. Geçen yıl her iki maçta da yenildiği iki takımdan birini (Barcelona ve Milano) bu sezon iki kez yenmeyi başaran Fenerbahçe Ülker'de en skorer isim, performansıyla sıkça eleştiri konusu olan Ricky Hickman oldu. ABD'li oyun kurucunun 14 sayı, attığı maçta Nemanja Bjelica 11, Semih Erden 12, Jan Vesely ise 9 sayı attı. Ev sahibi ekipte ise Brooks 17, Samardo Samuels 13, David Moss 11 sayı kaydetti. Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi Top 16 turu yolunda mücadelesine gelecek hafta sahasında PGE Turow'u ağırlarak devam edecek.

İstatistikler (Euroleague)




Haberin Devamı
YORUM YAZ