MENÜ

Efes son çeyrekte yıkıldı: 67-64

THY Avrupa Ligi'nin A Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, gruptaki 6. maçında İstanbul'da 82-76 yendiği Unics Kazan'a Rusya'da 67-64 yenildi. Maçı son çeyreğe kadar önde götüren Lacivert-Beyazlılar, rakibin son 10 dakikada çift haneli farktan geri dönüşüne engel olamadı.

Efes son çeyrekte yıkıldı: 67-64

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Anadolu Efes, A Grubu'nda çıktığı 6. maçta İstanbul'da 82-76 yendiği Unics Kazan'a 67-64 yenilerek gruptaki ikinci mağlubiyetini aldı. Maçın büyük bir bölümünü önde götüren Lacivert-Beyazlı ekip, rakibinin son periyodun başında bulduğu 8-0'lık seriyle skora ortak olup öne geçmesine engel olamadı. Bitime 5 saniye kala, 65-64 gerideyken Milko Bjelica ile üçlük deneyen, ancak Sırp forvetin ayağının çizgide olması sebebiyle top kaybı yapan Efes, Keith Langford'un son bölümde serbest atış çizgisinde hata yapmamasının ardından rakibine boyun eğdi. Geçtiğimiz hafta içinde Koç Pedoulakis ile yolları ayıran ev sahibi ekip, Trabzonspor Medical Park'ın son anda vazgeçtiği Koç Evgeniy Pashutin önderliğinde çıktığı ilk maçı kazanarak Top 16 yolunda moral buldu.

Çift haneli farka rağmen...

İlk beş dakikayı 9-8 geride geçen Efes, Doğuş Balbay'ın 7 sayı bulduğu ilk periyodu 18-14 üstün tamamladı. İkinci çeyreğin başında skoru 22-14'e kadar getiren temsilcimiz, bitime bir buçuk dakika kala Milko Bjelica'nın basketiyle maçta ilk kez çift haneli farklarla öne geçti: 34-24. Kalan bölümde D'Or Fisher ve James White'ın serbest atış isabetlerine engel olamayan konuk ekip, devreyi de 34-28 galip kapattı. Efes, üçüncü çeyreğe Matt Janning'in üçlüğüyle başladı. İlk dört dakika sonunda farkı 15'e çıkaran (28-43) temsilcimiz, rakibin Kostas Kaimakoglou ve Keith Langford'la bulduğu sayılara cevap verdi ve periyot, Janning'in son saniye üçlüğüyle 43-53 bitti.

15-2'lik seri


Unics Kazan, maçı kendilerine kazandıran çıkışın fitilini periyodun hemen başında Kaimakoglou'nun attığı üçlükle yaktı. Fisher, Jerrels ve Kaimakoglou ile skor üreten Yeşil-Beyazlılar, 5 dakika içinde 15-2'lik seri yaptı ve 58-55 öne geçti. Efes, Dario Saric ile üst üste 7 sayı bularak 62-60 öne geçti, ancak ev sahibi ekip Langford'un son dakikada bulduğu serbest atışlarla yeniden öne geçti. Son hücumda maç topu için atağa kalkan Efes, sol dipte üçlük kullanan Bjelica'nın çizgiye basmasıyla yıkıldı. Kalan bölümde ev sahibi ekip, taktik faullerde hata yapmadı ve sahadan 67-64 galip ayrıldı. Efes'te Saric, 13 sayıyla maçın en skoreri olsa da son bölümde hücumda yaptığı hatalarla dikkat çekti. Doğuş Balbay'ın 11 sayı attığı maçta Matt Janning de 10 sayı kaydetti. Ev sahibi ekipte ise Langford 19, Fisher 6'da 6 isabetle 16, Jerrels ise 9 sayı attı.

İstatistikler (Euroleague)





Haberin Devamı
YORUM YAZ