MENÜ

Zonguldak efsanesi geri dönüyor

Uzun yıllar en üst liglerde mücadele eden, her zaman büyük takımların en korktuğu deplasmanlardan biri olarak gösterilen Zonguldakspor, yaşadığı düşüşle amatör liglere kadar düşmüştü. Ancak Karadeniz temsilcisi küllerinden doğdu, Zonguldak Kömürspor olarak geri döndü.

Zonguldak efsanesi geri dönüyor

Bölgesel Amatör Lig'de son 3 sezondur deyim yerindeyse uzay kadrolar kurmasına rağmen son maçlarda hayal kırıklığı yaşayan Zonguldakspor, bu yıl yükseldiği 3. Lig'in tozunu atıyor. Zonguldak'ın futboldaki sembol isimlerinden Cahit Terzi idaresinde çıktığı 12 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik alan, bileği hiç bükülmeyen Kömürspor, adım adım 2. Lig hedefine ilerliyor.

Sosyal medya yıkılıyor

Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan ve bir an önce ait olduğu üst liglere geri dönmek isteyen Batı Karadeniz temsilcisinin en büyük gücü ise kuşkusuz taraftarı. Passolig sonrası tribünlere olan ilginin azaldığı liglerde her hafta Zonguldak tribünlerinden sosyal medya üzerinde paylaşılan fotoğraflar ağızları açık bırakıyor.

Yok böyle ortalama!

Zira Türk futbolunun en önemli markası olan Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada seyirci ortalaması 8 bin 632 iken bu rakam Zonguldak Kömürspor'un iç saha maçlarında 9 bin 562... Tribün şovları ve hınca hınç dolu stadıyla rakiplerine korku salan Kırmızı-Lacivertli takımı deplasmanlarda da en az 1000 taraftar destekliyor.

İntikam sevinci

Bir yıl önce Bölgesel Amatör Lig'de grubunu zirvede bitiren saha ve seyircisi önünde ağırladığı Adliyespor karşısında Kaan Demircan'ın attığı unutulmaz 'Panenka' penaltısıyla 1-0'a öne geçen Kömürspor, son dakikalarda yediği 2 golle büyük şok yaşamış, stadı dolduran 15 bin taraftar hayalkırıklığına uğramıştı. İki takımın yolları geçen hafta kesişti. 3. Lig'de kozlarını paylaşan takımların maçında atmosfer yine aynıydı. Ancak bu kez gülen Zonguldaklılar oldu. Adliyespor'u yenip liderliğini sürdüren Zonguldak Kömürspor, izleyenlere yine eşsiz bir tribün ziyafeti sundu.

Herkes onları bekliyor


Futbol olarak her geçen gün dibe vurduğumuz şu günlerde, meşin yuvarlak aşkıyla yanıp tutuşan böyle güzide şehirleri en kısa zamanda Süper Lig ve PTT 1. Lig'de görmek kuşkusuz tüm sporseverlerin ortak temennisi.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ