MENÜ

Bursa Büyükşehir Belediyespor 1-3 Fenerbahçe Grundig

Voleybolda Bayanlar Süper Kupa çeyrek final ilk karşılaşmasında Bursa Büyükşehir Belediyespor, ligin yenilgisiz lideri Fenerbahçe Grundig ile Cengiz Göllü Salonu'nda karşı karşıya geldi. Lig maçında rakibine 3-0 yenilen yeşil beyazlı bayanlar, bu kez 3 - 1 mağlup oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyespor 1-3 Fenerbahçe Grundig

Fenerbahçe Grundig Lo Bianco ile Kim Yeon'u dinlendirmeyi tercih ettiği ilk set büyük heyecana sahne oldu. Fenerbahçe Grundig ilk teknik molaya 8-5, ikincisine ise 16-14 önde girdi. Ancak iyi savunma yapan Bursa Büyükşehir 16-16'yı yakaladıktan sonra morallendi. Fenerbahçe Grundig Montano ile oyundan kopmamasına karşın Birgül ve İpek'in smaçlarıyla yeşil beyazlılar seti 25-23 kazandı.

İkinci sete ilk seti kazanmanın verdiği moralle başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, ilk teknik molaya 8-4 önde girmeyi başardı. Fenerbahçe Grindig hücumlarda etkili olunca skor 10-10 oldu. Karşılıklı sayıların ardından 2. Teknik molaya Fenerbahçe Grundig 16-15 önde girdi. Bursa Büyükşehir'in hatalarını değerlendiren Fenerbahçe 19-16'lık üstünlük buldu. Duşanka'nın smaçları skoru bir kez daha dengeledi: 19-19 Fenerbahçe Grundig Meliha'nın ice servisleri farkı (19-22) açmaya başladı. Sarı lacivertliler seti 25-21 kazandı.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla geçti, ancak Bauer'in bloklarıyla Fenerbahçe Grundig ilk teknik molaya 5-8, 13-16 önde girdi. Temposunu düşürmeyen Fenerbahçe Grundig Montano'nun hücumlarıyla arayı açtı: 13-18 Ancak Seda'nın servisleri farkı eritti. Karşılıklı sayılarla son bölüme Fenerbsahçe 19-21 önde girdi. Tecrübeli oyuncularıyla seti 25-23 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Dördünce sete Fenerbahçe Grundig 4-0'lık bir seri ile başladı ve ilk teknik molaya da 8-3 önde girdi. Bursa Büyükşehir Belediyespor, aslarını dinlendirmeyi tercih edince fark giderek açıldı. (3-12) İkinci teknik molayadı sarı lacivertliler 8-16 önde geçti. Farkı açan Fenerbahçe Grundig seti 25-16, karşılaşmayı ise 3-1 kazanarak yarı final için büyük bir adım attı.

Bu maçın rövanşı 25 Şubat'ta Burhan Felek Salonu'nda oynanacak ve yarı finale yükselecek takım belli olacak.

Cemal EKENTOK - BURSA / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ