MENÜ

Volkan Demirel'e tepki

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Yılmaz Tokatlı, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Kazakistan maçında Volkan Demirel'in stadyumu terk etmesine tepki gösterdi.

Volkan Demirel'e tepki

TÜRFAD Başkanı Tokatlı, yaptığı yazılı açıklamada, Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonuna "Süleyman Seba Sezonu" ismi verildiği hatırlattı.

Kulüp yöneticilerinin yaptıkları açıklamaları eleştiren Tokatlı, şunları ifade etti:

"Ligin yarısı dahi olmadan yöneticiler arasındaki hırçın ve itham edici beyanları, medyanın bu tür söylemlere kucak açmasında yarışır halde olması, taraftarların saygı dışı davranışları ve futbolcularla karşılıklı söz ve eylemlerini görüyor ve yaşıyoruz. Gerek kulübünde gerekse görev aldığı milli takımımızdaki bir futbolcuya karşı gösterilen olumsuz, aile terbiyesi ve görgüsü olmayan sözüm ona taraftar kişiler, kendilerini o futbolcunun yerine koymalarını hatırlamalıdırlar. Bu noktada milli kaleci Volkan Demirel’e olumsuz davranışları yapanlara karşı kendini haklı görebiliriz. Bu olay istenmese de Volkan Demirel, milli takımdaki görevini keyfi olarak terk edemez."

Futbolcuların taraftarlarla muhatap olmamaları gerektiği vurgulanan Tokatlı, "Ancak futbolcularımıza yapılan buna benzer hakaret ve küfürlerin devam etmeyeceği garantisini kim ve nasıl verecek acaba? Türkiye Futbol Federasyonu mu yoksa kendi kulüpleri mi? Bahaneler uydurarak milli görevinden keyfince ayrılabilme saygısızlığını yapamazlar. Bu tip futbolcuların bundan böyle milli takımda yerleri olamaz, olmamalıdır. Mevzuatlar en seri şekilde ve tavizsiz uygulanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu. Tokatlı, futbolcuların sakal bırakmasını da eleştirildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ