MENÜ

Milli Takım değil krizler takımı!

Milli takım son dönemde peş peşe alınan kötü sonuçlar kadar, yaşanan krizlerle de gündeme geliyor. Daha Gökhan Töre ile Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında yaşanan skandal çözülmeden, Volkan olayı patladı. Fatih Terim, küfürler nedeniyle stadı terk eden öğrencisini, "Zaten beli ağrıyordu, oynayacak durumda değildi" sözleriyle savundu. Ancak sorun çok büyük.

Milli Takım değil krizler takımı!

EURO 2016 Elemeleri'nde kuralar çekildiğinde çok ümitliydik. Fatih Terim yönetiminde, kaliteli kadromuzla ilk iki arasına girip, Fransa vizesi alacağımıza dair inancımız büyüktü. Gruptaki ilk maçta İzlanda karşısında aldığımız 3-0'lık yenilgi yüzümüze tokat gibi çarptı. Bu karşılaşmanın 1 sonrasında rakip Çek Cumhuriyeti ve Letonya'ydı. Ancak maçlardan çok Gökhan Töre'nin milli takımın kaldığı otelde takım arkadaşları Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ın odasını basması olayı gündeme geldi. Olay 1 sene önce yaşanmıştı ancak oyuncular barıştırılmadı. Gökhan'ın kadroya alınmasıyla Hakan ve Ömer affını istedi.

Völler'in daveti es geçildi

Hakan Çalhanoğlu'nun babasının Fatih Terim'i hedef alan açıklamaları sonrası ortam iyice gerildi. Terim, "Bundan sonra hak etmeyen bu formayı giyemeyecek" diyerek Hakan ve Ömer'in üstünü çizdi. İki oyuncunun kulübü Leverkusen'in sportif direktörü Rudi Völler'in Fatih Terim'e yaptığı, "Gelin konuşalım ve bu sorunu tatlıya bağlayalım" daveti ise olumlu karşılanmadı. Çek Cumhuriyeti yenilgisi ve Letonya beraberliği ile birlikte EURO 2016 hayallerimiz azalırken, milli takım oyuncuları arasında yaşanan 'silahlı tartışma'nın üstü adeta kapatıldı.

Taraftara ayar!

Brezilya ile oynanan hazırlık maçında, rakibimiz kendisini hiç zorlamadan bizi 4-0 mağlup etti. Taraftarlar top Neymar'ın ayağına geldiğinde, "Oley" çekerken, Ay Yıldızlılar yuhalandı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören istifaya davet edildi. Galatasaray'ın başındayken kendisine verilen cezaların sorumlusu olarak Demirören'i gören Terim, bu kez başkanı savundu, taraftarı eleştirdi: Yaptıkları ayıp...

Durum çok vahim

Ve Kazakistan maçı. Volkan, küfürler nedeniyle stadı terk etti, maça çıkmadı. Disiplin talimatı gereği Volkan'a iki aydan 1 yıla kadar men cezası gelebilirdi. Ancak Fatih Terim, "Zaten beli ağrıyordu. Oynayacak durumda değildi" diyerek bir anlamda oyuncusuna ceza verilmesinin önüne geçti. Belki bu olay böyle kapanacak ancak Türkiye için durum vahim. Bundan sonra milli maçlarda oyunculara stat beğendirmek gerekecek. Ya da daha basiti, tribünlere 'seçmece' taraftar alınacak ve sorunlar her zamanki gibi halı altına süpürülecek...

Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ