MENÜ

"Engellinin halinden engelli anlar"

Kahramanmaraş'ta 6 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası iki bacağını kaybeden milli sporcu Ali Uzun, engelli yüzücülerin başarıya kulaç atmaları için ter döküyor.

"Engellinin halinden engelli anlar"

Tesadüfen başladığı yüzme sporunun ardından, 13 kez Çanakkale Boğazı’nı, 3 defa İstanbul Boğazı’nı ve 2 kere de Yunanistan’nın Meis adasından Antalya’nın Kaş ilçesine yüzerek geçen milli sporcu, uluslararası birçok müsabakada Türkiye’yi temsil etti.

Uzun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Engelliler Spor Kulübü’ndeki kapalı yüzme havuzunda haftanın 4 günü engellilere antrenörlük yaparak, başarıya kulaç atmaları için mücadele ediyor.
Milli sporcu Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, paralimpik müsabakalara sporcu yetiştirmeyi amaçladığını söyledi.

Bedensel engelli sporcuları en iyi bir başka engellinin anlayacağını belirten Uzun, şöyle konuştu:

"1993 yılında tesadüfen başladığım yüzme sporunda uluslararası birçok müsabakada ülkemizi temsil ettim. İki kademe yüzme antrenörüyüm. Engelli sporcuların halinden anlarım. Normal insanlar gibi değillerdir. Biraz hayata bakış açıları farklıdır. Fakat spora başladıktan sonra hayata bakış açıları değişiyor, öz güvenleri artıyor. Eksik uzuvları var ama bunu sporla kapatabiliyorlar. Onların halinden anlayan biri olarak başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyorum. İnşallah bunu da başaracağım."

"Engellileri spora kazandırarak olimpiyatlara göndereceğiz"
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da engelli sporcuların kendileri için önemli olduğunu, bu yüzden de onlara daha faydalı olmak için çalıştıklarını söyledi.
Bu kapsamda akademik kariyerini tamamlamış Uzun’dan engelli yüzücülere eğitim vermesini istediklerini ifade eden Kabakçı, engellileri spora kazandırarak olimpiyatlara göndereceklerine inandığını ifade etti.

Bugüne kadar engelli sporculara verdikleri desteğin meyvesini aldıklarını dile getiren Kabakçı, Uzun’un bilgisini ve sinerjisini eğitim alan çocuklarda da göreceğine inandığını kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ