MENÜ

"Özel sporcular, altın çağını yaşıyor"

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Bilal Aydın, engellilerin son 10 yıldır altın çağını yaşadığını, bugün sadece zihinsel engellilerde 16 bin lisanslı sporcunun bulunduğunu bildirdi.

"Özel sporcular, altın çağını yaşıyor"

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 takımın katıldığı Özel Sporcular Futbol Ligi karşılaşmalarının 10 haftalık mücadelenin ardından Kocaeli Yaşam Koçluğu Spor Kulübü’nün şampiyonluğu ile sona erdiğini anlattı.

Centilmence bir futbol oyununun sergilendiğini, lig sonunda milli takım oyuncularının belirlendiğini dile getiren Aydın, milli takımın da Türkiye’yi yurt dışında temsil edeceğini söyledi.

Bu tür organizasyonları önemsediklerini, engelli insanları evlerden çıkarıp sahalara getirdiklerini, toplumla uyum sağlamalarını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aydın, "Engelliler, engelleri aştı ve son 10 yıldır altın çağını yaşıyor. ’Her engellinin yapabileceği bir spor vardır’ sloganıyla başlattığımız atılımlarda bugün sadece zihinsel engellilerde 4 bini futbolda, 16 bin lisanslı sporcumuz var" dedi.

Türkiye’de bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın engellilere önemli destek verdiğini ifade eden Aydın, gerçekleştirdikleri organizasyonları, projeleri devletin imkanlarıyla yaptıklarını kaydetti.

Türkiye’de yaklaşık 4,5 milyon zihinsel engelli bulunduğuna işaret eden Aydın, aileleriyle 14 milyon civarında insana hitap ettiklerine dikkati çekti.

Gerçekleştirdikleri organizasyonlarla ailelere engelli çocuklarının neler yapabileceğini gösterdiklerini, ailelerin de çocuklarıyla gurur duymalarını sağladıklarını anlatan Aydın, "Cumhurbaşkanımızdan aldığımız talimat gereği ’Her engellinin yapabileceği bir spor vardır’ sloganıyla köylerdeki, ilçelerdeki bütün engellilere ulaşacağız" diye konuştu.

Aydın, engellilerin, özel sporcuların yalnız olmadığını, eski milli futbolcu Tanju Çolak’ın da kendilerine destek verdiğini belirterek, Çolak’ı onursal başkan ilan ettiklerini söyledi. Özel sporcuların Çolak’ı sahada görünce çok heyecanlandıklarını, daha hırsla spora sarıldıklarının altını çizen Aydın, özel sporcuların yurt dışında da başarılı olacaklarını inandığını dile getirdi.

"Engelli çocuklarımızı sahalara indirelim" çağrısı
Eski milli futbolcu Tanju Çolak da özel sporcuların etkinliklerine destek verdiğini kaydetti. Her zaman özel sporcuların yanında olduğunu, projelerinde yer almak istediğini belirten Çolak, bu insanların yalnız bırakılmaması, kucaklanılması, sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Çolak, son yıllarda özel sporculara, özel insanlara ayrı bir destek verildiğine dikkati çekerek, bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Davutoğlu’na ve Gençlik Spor Bakanı Kılıç’a teşekkür etti.
Engelli ailelerine seslenen Çolak, "Haydi sevgili aileler, artık ’ben de varım’ diyerek çocuklarımızı, güzel insanları bu sahalara indirelim. İlle de futbol değil, basketbol, tenis yaptırırız, ellerinden ne geliyorsa yürümek bile onlar için güzel bir aktivitedir, katılımlarını sağlayalım" ifadesini kullandı.

Özel sporcuların futbol karşılaşmalarını izleyen Çolak, çok yetenekli çocuklarla karşılaştığını söyledi. Çolak, "Şaşırdım, kabiliyetli, yetenekli, kendini geliştirmiş, bir şeyler yapmak isteyen, çaba gösteren çocuklar var, bunları kucaklamak lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ