MENÜ

Burhan Eşer: Söz değil, icraat zamanı

Spor Toto Süper Lig'de bu sezona Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan ancak geride kalan 9 haftada topladığı 6 puanla 17'nci sırada yer alan Sivasspor'da, orta saha oyuncusu Burhan Eşer, Balıkesirspor maçıyla çıkışa geçeceklerine inandığını belirterek, "Söz değil, icraat zamanı. Sivasspor'u en kısa zamanda bulunduğu konumdan kurtaracağız" dedi.

Burhan Eşer: Söz değil, icraat zamanı

Gole dönük orta saha oyuncusu Eşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak kötü bir dönemden geçtiklerini söyledi. A Milli Futbol Takımı’nın yapacağı maçlar nedeniyle lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Eşer, "Lige verilen ara, bize adeta can suyu oldu. Yoğun tempoda antrenmanlar yapıyoruz. Toparlanmak için çalışıyoruz, çok çalışmamız gerektiğinin de bilincindeyiz" diye konuştu.

Sezona Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlamalarına rağmen beklemedikleri sonuçlar aldıklarını belirten Eşer, şunları kaydetti:
"Balıkesirspor maçıyla çıkışa geçeceğiz. Söz değil, icraat zamanı. Sivasspor’u en kısa zamanda bulunduğu konumdan kurtaracağız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, taraftarlar, bulunduğumuz konum nedeniyle çok üzgünüz. Sivasspor, bunları hak etmiyor. Teknik direktörümüz Roberto Carlos ile bu kötü süreci en kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Bu süreçte taraftarlarımızdan desteklerini artırmalarını istiyoruz. Sahamızda oynadığımız maçlarda her zaman olduğu gibi bize destek olmalarını bekliyoruz."

Eşer, Balıkesirspor’a karşı deplasmanda alacakları bir galibiyetle öz güvenlerinin de yerine geleceğini söyledi.

Bursaspor maçı
Eşer, ligin 8. haftasında deplasmanda Bursaspor ile yaptıkları maçta gördüğü kırmızı kartın ardından yeşil-beyazlı taraftarların kendisine gösterdiği tepkinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Kırmızı kart gördükten sonra taraftarların olumsuz tezahüratı oldu ama ırkçı bir saldırı olmadı. Bana destek olan Diyarbakırlılara teşekkür ediyorum. Onlardan sadece kentlerinin takımlarını desteklemelerini rica ediyorum. Şu an sadece Sivasspor’un başarısına odaklandım. Bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamam olmadı. Benim için Sivas, Bursa, Diyarbakır hepsi de güzel şehirler."

Kariyerinde ilk defa kırmızı kart gördüğünü dile getiren Eşer, kariyerini kırmızı kart görmeden tamamlamayı hedeflediğini ancak bunu başaramadığı için çok üzgün olduğunu dile getirdi.
Takım olarak yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle zaman zaman sinirlerine hakim olamadıklarını belirten Eşer, kariyerini ikinci kez kırmızı kart görmeden noktalamak istediğini sözlerine ekledi.
Kariyerinin en başarılı dönemini geçirdiği geçen sezonu 1’i Ziraat Türkiye Kupası’nda, 12’si Süper Lig’de olmak üzere 13 golle tamamlayan Burhan Eşer, bu sezon ise henüz golle tanışamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ