MENÜ

Meryem Erdoğan ve Melis Mey'in izi sürülüyor

Dopingli çıkan iki devşirme atlet Meryem Erdoğan ve Melis Mey'e verilen ödüllerin peşine düşen Spor Teşkilatı'nın çabaları sonuçsuz kaldı.

Meryem Erdoğan ve Melis Mey'in izi sürülüyor

Uluslararası şampiyonalarda madalya alanlara verdiği ödüller ile dünyanın sayılı ülkelerinden olan Türkiye, bu kez alacaklarının peşine düştü. Dopingli çıkan iki devşirme sporcuya verdiği ödülü geri isteyen Spor Genel Müdürlüğü, icra takibi başlattı. Etiyopya asıllı Meryem Erdoğan ile Güney Afrika asıllı Karin Melis Mey için hukuki işlemler başlatıldı ancak iki sporcuya henüz ulaşılamadı.

İKİSİNE VERİLEN PARA 50 BİN TL


2010'da Türk vatandaşlığına geçen uzun mesafe koşucusu Meryem Erdoğan (Mariam Tanga), 23 Yaşaltı Avrupa Kros Şampiyonası'nda altın madalya kazandığı için yaklaşık 20 bin lira para ödülü kazanmıştı. Melis Mey ise 2012 Londra Olimpiyatları'na giderken 30 bin lira tevşik ödülü almıştı. Mey, uzun atlamada finale yükselmesine rağmen sakatlık bahanesi ile finalden çekilmiş, sonrasında ise doping yaptığı anlaşılmıştı.

İSTANBUL'DA GÖRÜLDÜ!


2012'de yaşanan doping olayı sonrası kulüpsüz kalan Meryem Erdoğan, ülkesine dönse de sık sık Türkiye'ye gelmeye devam etti. Atletizm camiasında Meryem'i yakın zamanda İstanbul'da görenler de var. Ancak Etiyopya'da yaşadığı tahmin edilen Erdoğan için Genel Müdürlük tarafından başlatılan icra takibinden sonuç alınamadı.

MEY ALMANYA'DA MI?


2008 yılında Türk vatandaşlığına geçmesine rağmen Almanya'da yaşamaya devam eden Melis Mey, aynı zamanda antrenörü olan Charley Stohmenger ile evlenmişti. 2009'da Dünya üçüncüsü de olan Melis Mey'in halen eşi ile Almanya'da yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Sabah

Haberin Devamı
YORUM YAZ