MENÜ

Abdullah Avcı: Ben olsam Letonya'da kalırdım

Başakşehirspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Milli Takım'da hedeflerine birçok konuda açıklamalarda bulundu. Avcı, Milli takımın form grafiği ile ilgili gelen 'Siz bu grafikle milli takımın başında olasınız ne yapardınız' sorusuna, 'Letonya'da kalırdım' cevabını verdi.

Abdullah Avcı: Ben olsam Letonya'da kalırdım

İstanbul Başakşehir FK Teknik Direktörü Abdullah Avcı TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP programına çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Haluk Yürekli'nin sorularını yanıtlayan Abdullah Avcı'nın Milli takım günlerinden hedeflerine kadar yaptığı açıklamalar...

'Letonya'da kalırdım!'

Milli takım 3 maçta 2 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. Takımın başında siz olsaydınız?

Ben Letonya'da kalırdım! Bugün ne konuşuluyor. Passolig suçlu, Galatasaray - Fenerbahçe rekabeti suçlu, Türk oyuncusu suçlu. Jenerasyon ve eğitim sorunumuz var. 3 Milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da bugün 2 tane türk oyuncusu varsa sorun genetik değil eğitimdir.

'3 sene arkamdan geliyorsunuz'

Çok eleştirildiğim oyuncular bugün yine Milli takımda. Almanya'dan gelen oyuncularla ilgili çok eleştirildim. Eleştirildiğim oyuncular bugün Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynuyor. O zaman ben de 3 sene arkamdan geliyorsunuz diyorum. TFF'nin tek amacı futbolu geliştirmektir. Kulüplerin altyapılara denetlemeli. Anlık başarılarla harket mi edeceğiz. Galatasaray'ı yendik 'Zafer kazandınız' dediler ben de 'Hayır zafer değil maç kazandık' dedim. Milli takım hocası olduğumda bana %20 saha içi %80 saha dışı demişlerdi. Hadi ya demiştim. Milli Takımda hem saha içi hem de saha dışını yönetmek konusunda tecrübeler edindim.

'Sonuçlar başarısızdı'

Milli takım karıyerinizde başarılı görüyor musunuz kendinizi?

Sonuç olarak başarılı görmüyorum. Ben geldiğimde Milli Takım sürekli turnuvalara katılan bir takım değildi. Hazırlık maçlarında gayet başarılı sonuçlar aldık. Yeni bir kadro oluşturduk. 21 ay boyunca söylediklerimi şimdi Fatih Terim söylüyor.

'3 ay sonra kabul edildi'

Neden istifa ettiniz?
31 Mayıs tarihinde istifaya karar verdim ve ilettim. Ayrılmam Ağustos ayına sarktı. Görev yaptığım sürede üzerimden algılar oluşturuldu. Sahanın içinin eleştirilmesini anlarım ama çok farklı şeyler yaşadım. Çocuklarım Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın Beşiktaş'ın konuşulduğu okul ortamlarında okula gidiyor. Tatile gittiğim yerler bile konuşuldu. Yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Milli takım için çok uğraştım. Bugün benim bıraktığım oyuncu gurubu oynuyor.

'Ömer ve Hakan kazanılmalı'

Ömer Toprak - Hakan Çalhanoğlu - Gökhan Töre krizini nasıl yorumluyorsunuz?

Krizin içinde yaşamadım ben bilmiyorum. Üçünü de milli takıma ben kazandırdım. Hakan'ı Milli takıma alan teknik adam olarak imzam vardır. Çok yetenekli bir oyuncu. Ömer Toprak da öyle. Gökhan Töre'yi Rubin Kazan'dan aldığımda herkes eleştiriyordu. 'Bu adamın ne işi var' demiyordu. Bunlar özel oyuncular. Biz içimizde yaşanan sorunları o dönem çözmüştük dışarıya yansımamıştı. Hakan de Ömer de çok yetenekli oyuncular kazandırılmaları gerekiyor.

'Zirveyi de gördüm dibi de'

Sizi yarışmacı bir teknik adam olarak büyük takımlarda görecek miyiz?

Ben Türkiye'de zirveyi de gördüm dibi de!. Bazen tepesi çok yorucu ve yıpratıcı oluyor. Bugüne kadar yaptıklarımla insanlar sevdiler beni Galatasaray'a layık gördüler. Milli takımda görev aldım. Türkiye'de rüzgarlar farklı esebiliyor ve seni nereye getirdiği belli olmuyor. Fırsatlar çıktı, projeler çıktı. Olmaz diyemem ama olur da diyemem. Ben de yarışan kupa alan bir teknik adam olmak isterim. Türkiye'de şu anki süreç çok sağlıklı gitmiyor. Her şey çok çabuk tüketiliyor. Bunun içinde çok çabuk tükenen bir insan olmak istemiyorum.

Ligin en az gol yiyen takımısınız ama 11. sıradasınız?

Oyunumuzu puan karşılığını alamadık. Takım savunmasını doğru yapmak önemli. İnter Şampiyonlar Ligi'ni böyle kazandı Atletico Madrid bu futbolla başarılı oldu. Takım savunmasını geliştirdik. Yavaş yavaş hücum organizasyonunu geliştiriyoruz. Bizim takımımızın bir düzeni var.

'Avrupalı teknik adamın başarısı zor'

Prandelli yeni bir ülkeye gelmiş bu ülkede futbol dinamikleri var. Arayışları var. Galatasaray çok pozisyon vererek oynuyordu. Türkiye'de bu cezalandırılmıyordu ama Avrupa'da cezalandırıldı. Prandelli de compac oyunu tercih etti. Türkiye'nin gerçeklerini gördü. Türkiye'de Avrupalı teknik adamların başarılı olma şansları azdır. Türkiye'nin gerçek dinamikleri vardır. Avrupalı sadece sahaya bakar. Avrupalı doğrusunu yapar ama oyuncuyu Türkiyede bir kalıba sokmak çok zor. Bu sebeple başarılı olamıyorlar. Ama bizim doğru yabancı teknik adamlara açık olmamız gerekiyor. Türk teknik adamlar Avrupada yok bu neden kaynaklanıyor? Uluslararası seviyede yokuz. Ne milli takım olarak varız ne kulüpler olarak varız. Tayfun Korkut ve Okan Buruk oyuncu olarak türk futboluna çok şey kattı. Bu iki isim için de çok eleştirildi. Bugün bir teknik adamımız dünyanın çeşitli yerlerinde görev aldığı zaman manşetlerden aşağıya inmiyor. Ama Tayfun Bundesliga'da 39-40 yaşında takım çalıştırıyor ve başarılı. Orada çalışması müthişbir olay.

'Futbolu tüketiyoruz'

Sahibi belli olmayan bir kupada final ynadınız?

Benim CV'de kupa finalistı yazıyor. Sahibine parantez açıp sahibi de belli değil. O sene hedefimiz kupaydı. çok emek verdik. O süreci çok konuşmak istemiyorum. O gün oyuncularıma sahada kalın Beşiktaş'ı alkışlayın diyen de bir teknik adamım. Dönüp bakmak istemiyorum. Türk futbolu çok zarar gördü. Bugün seyircinin uzak kalması, TV'lerin sahanın dışını konuşması futbolu tüketti. Umarım bir dönüş yapılacaktır.

'BJK taraftarı çok keyifli'

BJK taraftarı sizi pek sevmiyor?

Bu haftada bağırmışlar ben alıştım farketmedi. Hatta oğlum söyle 'Baba yine bağırdılar(Yere yatsana yere yatsana) ben de alışmışım farketmedim dedim (gülüyor) Küfür yok ama. Beşiktaş seyircisi çok keyifli seyircidir. Ben İnönü Stadı'na gittiğimde bir tribün adamı gibi heyecanlanırdım. Çocukluğum Kasımpaşa'da geçti. Yürüyerek İnönü stadına gidip Beleştepe'de çok maç seyrettim.

Hayal kırıklığı yaşadığınız insanlar oldu mu?

Evet oldu. Büyük yerdeysen gündemdeyden telefonun çok çalıyor, çalışmazken hiç çalmıyor. Hayal kırıklığı yaşadığım çok olay oldu. Türkiye'de sonuçlar olumlu ya da olumsuz 3 gün sürüyor. Ama kişilik karakter zarar görmesin. Eski Abdullah Avcı değilim artık katı olabiliyorum. Yaşadığım gerçekleri benşi değiştirdi. Karakterimin kişiliğimin dışına çıkmam mümkün değil.

Haberin Devamı
YORUM YAZ