MENÜ

Roberto Carlos, böylesini hiç yaşamadı

Futbol kariyeri başarılarla dolu olan Brezilyalı Roberto Carlos, takımı Sivasspor'un ligde sadece 1 galibiyet elde edebildiği son 10 maçlık periyotta, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerindeki en başarısız dönemi yaşadı.

Roberto Carlos, böylesini hiç yaşamadı

Carlos yönetimindeki ilk sezonunda başarılı bir grafik çizen ve ligi 53 puanla aynı puana sahip Trabzonspor’un averajla gerisinde 5. sırada tamamlayan kırmızı-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hedefiyle başladığı bu sezon geride kalan 9 haftada topladığı 6 puanla 17’nci sırada kaldı.

Ligde geçen sezonun son maçında Kardemir Karabükspor’a 1-0 yenilen Sivasspor, Gaziantepspor yenilgisiyle başladığı bu sezon geride kalan 9 haftada sadece 1 galibiyet elde edebildi.
Kardemir Karabükspor maçıyla başlayan 10 maçlık periyotta sadece sahasında Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup eden Carlos’un ekibi, bu süreçte, deplasmanda Kardemir Karabükspor 1-0, Galatasaray’a 2-1, Beşiktaş’a 3-2 ve Bursaspor’a 3-0, evinde Gaziantepspor’a 2-1 ve Çaykur Rizespor’a 1-0 yenildi. Sivas temsilcisi, bu dönemde Akhisar Belediyespor (2-2), Torku Konyaspor (0-0) ve Eskişehirspor (1-1) ile berabere kaldı.

Roberto Carlos
, takımı Sivasspor’un sadece 6 puan topladığı bu periyotta, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerindeki en başarısız dönemini yaşadı.

Carlos yönetimindeki Sivasspor, ligde geçen sezonun 21. haftasında Eskişehirspor ile berabere kaldıktan sonra yaptığı 7 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet almıştı. Sivasspor, geçen sezonki bu kötü gidişatı, sırasıyla Galatasaray, Antalyaspor ve Beşiktaş’ı yenerek sonlandırmıştı.

Futbolculuk dönemi

Futbolculuk kariyerinde Inter, Real Madrid, Fenerbahçe, Corinthians ve Anzhi formaları giyen Carlos, top koşturduğu dönemlerde de zaman zaman başarısız periyotlar yaşamıştı.
Carlos’un forma giydiği takımlardan Real Madrid, 1999-2000 sezonunda 8 haftalık periyotta 1 galibiyet, 5 beraberlik, 2 yenilgi; Corinthians ise 2010-2011 sezonunda 8 haftalık periyotta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet almıştı.

Roberto Carloslu Real Madrid, 2003-2004 sezonunda ise üst üste dört maçta Barcelona, Deportivo La Coruna, Mallorca ve Real Sociedad’a yenilmişti.
Sivasspor’un en kötü ikinci başlangıcı
Ligde bu sezon yaptığı 9 maçta sadece 6 puan toplayabilen Sivasspor, 9. haftalar itibarıyla, Süper Lig’deki en kötü ikinci performansını sergiledi.
Kırmızı-beyazlılar, ilk 9 haftalar dikkate alındığında en kötü performansını 2009-2010 sezonunda 4 puan toplayarak sergilemişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ