MENÜ

Olimpiyat ikincisinin madalyaları kapışılıyor

Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları'nda atletizm kadınlar bin 500 metrede gümüş madalya kazanan Milli atlet Gamze Bulut'un, Eskişehir'de yaşayan ailesinin evindeki madalyaları, yakınları tarafından alınıp hatıra olarak saklanıyor.

Olimpiyat ikincisinin madalyaları kapışılıyor

Başarılı atletin babası Hasan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gamze’nin hareketli ve yaramaz bir çocukluk geçirdiğini belirterek, kızının hırsı ve azmiyle her şeyi başardığını kaydetti.
Gamze’nin atletizme kendisinin ve annesinin desteğiyle 12 yaşında başladığını ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

"Gamze, dört dörtlük yetişmedi. Sıkıntılar içinde yetişti ancak azmi ve inancıyla başarılı oldu. Aile desteğini sonuna kadar verdik. Kızım, katıldığı hemen hemen her şampiyonadan madalyalarla dönmeye başladı. Estonya’daki bir şampiyonada Gamze, o dönemki hocasıyla tartışıp yarışı, yarıda bıraktı. Belki o zaman spor yaşantısı sona erecekti. Ancak bizim ve Süleyman Altınoluk’un desteğiyle başarıyı elde etti."

"Olimpiyat madalyasıyla hatıra fotoğrafı çektiriyorlar"
Bulut, kızının yurtiçi ve yurtdışındaki şampiyonalarda kazandığı birçok madalyasının bulunduğunu vurguladı.

Yakınlarının ziyaretlerine geldiğinde Gamze’nin madalyalarını görmek istediklerini anlatan Bulut, şunları söyledi:

"Akrabalarımızda Gamze’nin birer madalyası var. Olimpiyat ikinciliğinin ardından bir madalyasını istek üzerine anneme gönderdim. Yurtdışında kazandığı madalyaları kimseye vermiyoruz. Madalyaların en kıymetlisi ve sevdiğimiz olimpiyat ikinciliği. Kızımı özlediğimizde o madalyaya bakıyoruz, kokluyoruz. Evimize gelenler olimpiyat madalyasıyla hatıra fotoğraf çektiriyor. Gelenler dünyada sayılı evlerden birisine geldiğini çünkü, burada olimpiyat madalyasının olduğunu söylüyor."

Bulut, Gamze’nin, balığı ve mantıyı çok sevdiğine değinerek, "Bu iki yemek evimizde hemen hemen hiç pişmiyor. Çünkü, kızımın özleminden dolayı yiyemiyoruz" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ