MENÜ

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Hoşcan: Soyunma odası basmam

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, "Benim soyunma odasını basmamı ve ilk 11'i belirlememi bekleyenler var ama asla bu olmayacak. Benim böyle bir tarzım yok. Teknik ekibimizin ve futbolcularımızın bu konudaki yapılarına, karakterlerine, yeteneklerine çok güveniyorum. Kimse beni böyle bir olayın içerisinde beklemesin" dedi.

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Hoşcan: Soyunma odası basmam

Hoşcan, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yönetim olarak 5 yıllık bir projeksiyon çizdiklerini, takımı gençleştireceklerini defalarca söylediklerini ve gençleştirdiklerini söyledi. Kendileri için her bir futbolcunun değerli olduğunu ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu:

"Takım içerisinde ciddi bir rekabet var. Ligde bulunduğumuz konum tabii ki istenmez. Ancak geçiş süresinin sancılı olabileceğini tahmin edebiliyorduk ama olmaması için de elimizden gelen tüm çabayı da sarf ediyorduk. Ben her futbolcumun çok değerli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Özellikle defans hattında ilk defa dört gencin oynadığı bir ortam var ve bunların hepsi çok değerli oyuncular. Ancak zaman içerisinde birbirleriyle beraber oynadıklarında daha tecrübe sahibi olacaklar. Kulübümüzde deneyimli futbolcularımız da var. Bu arkadaşlarımız, genç futbolcularımıza, teknik heyetin deneyimi ile tecrübelerini daha da arttıracaklar. Her şey kontrolümüzün altında. Bu deneyim ve tecrübe kazanıldığı zaman takımın nasıl bir yere geleceğini de hepimiz göreceğiz."

Eskişehirspor’un ligde bulunduğu duruma herkesin üzüldüğünü vurgulayan Hoşcan, "Sıkıntı yok değil, var. Hepimiz çok üzülüyoruz. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, çalışanlarımız, camiamız, taraftarımız hepimiz üzülüyoruz. Biz, geçen sezon kişiliği, karakteri belli olan teknik bilgisi ortada olan teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ı göreve getirdik. Benim soyunma odasını basmamı ve ilk 11’i belirlememi bekleyenler var ama asla bu olmayacak. Benim böyle bir tarzım yok" dedi.

Teknik ekiplerinin ve futbolcularının bu konudaki yapılarına, karakterlerine, yeteneklerine çok güvendiğini bildiren Hoşçan, "Kimse beni böyle bir olayın içerisinde beklemesin. Takımı ile beraber olan ender başkanlardan biriyim ve bunu da hissettiriyorum. Futbolcularımız, hocalarına ve teknik ekibine çok güveniyor. Bizde hocamıza, teknik ekibine ve futbolculara çok güveniyoruz. Skora baktığımız zaman, fikstürdeki yerimizin iyi olmadığını görüyoruz ancak ortaya konan futbol herkes tarafından beğenilmektedir" diye konuştu.

"Kimse sessiz kaldığımızı zannetmesin"
Eskişehirspor’un üzerinde bir şansızlığın bulunduğunu söyleyen Hoşcan, ancak bu şansızlığın Sivasspor maçında son dakikada atılan golle kırıldığına inandıklarını bildirdi.

Hoşcan, maç sonucuna tesir edecek hakem hatalarının olmamasını temenni ettiklerini ancak bu hataların olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Hakem hatalarını popülist yaklaşımla tepki göstermiyoruz ancak bu bizim tepki göstermediğimiz anlamında değil. Biz tepkimizi Futbol federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu ile birebir görüşerek tepkileri de çok net ortaya koyuyoruz. İki gün sonra İstanbul’da Kulüpler Birliğinde bu konuları, Merkez Hakem Kurulu ve Federasyon Başkanımızı davet ederek bir kez daha düzenlenecek toplantı da gündeme getirmeye karar verdik. Kimse bu işlerden art niyet aramıyor ama tabii ki herkes hakem hatalarından yakınıyor. Futbolun paydaşları olarak zaten yaşanan sıkıntı ortada Türk futbolunda bunları bir kez daha gündeme getirerek, camiaları, taraftarları, farklı mecralara sokmak gibi bir niyetimiz asla yok, olmayacak da. Ama kulübümüzün hakkını, kurullarda çok güzel koruduğumuzun da farkında olunması gerek. Kimse sessiz kaldığımızı zannetmesin."

Herkesin borçsuz bir kulüp yönetmeyi arzu ettiğini anlatan Hoşcan, "Biz, bu kulübün parasını gözümüzden sakınıyoruz. Mali konuları konuşunca enkaz edebiyatı diyorlar. Durumumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Herkes borçsuz bir kulüp yönetmek ister. Şov yapmak istersek, kulübün parasını, har vurup, harman savurarak farklı transferlerde yapabilirdik. Ancak biz bu söylemleri yapmıyoruz. Mali disiplinden asla taviz vermeyeceğimizi defalarca söyledik" açıklamasını yaptı.

"Bu kulüp birkaç kişinin değil, büyük bir camianın, koca bir şehrindir"
Eskişehirspor’da artık bedava bilet ve para olayının bulunmadığını aktaran Hoşcan, şunları kaydetti:
"Bizden sonra göreve gelecek arkadaşların da bu yolu izleyeceklerine eminim. Bu kulüp birkaç kişinin değil, büyük bir camianın koca bir şehrindir. Ben buradan bağımsız taraftarlarıma da çağrıda bulunmak istiyorum. e-bilet kapsamında sosyal medyada yapılan eleştirilere hak vermemek mümkün değil. Hak da veriyorum ancak her zaman söylüyorum bu hareketle passolig almadığımız sürece hem takımımızı hem de kendilerini cezalandırıyorlar. 9 bin 500 civarındaki passolig, e-bilet, Eskişehirspor camiasına yakışan bir sayı değil. Yüreğini ortaya koyan taraftarımızın bu işe sahip çıkarak gerekli mesajı vermelerini bekliyorum. Onların hakkını asla yedirtmeyeceğimizi, takımın parasını da çarçur etmeyeceğimizi de duyurmak istiyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ