MENÜ

Bayern Münih kalesini gole kapadı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 11 hafta sonunda kalesinde 3 gol gören Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginin en az gol yiyen takımı olarak göze çarpıyor.

Bayern Münih kalesini gole kapadı

Bundesliga’da çıktığı 11 karşılaşmada yalnızca 3 gol yiyen ve maç başına 0,27’lik oran yakalayan Bavyera ekibi, bu alanda Avrupa’nın 5 büyük ligindeki en iyi takım oldu.

Bayern Münih’te bu performans sırasında kaleyi koruyan isim, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda zafere ulaşan Almanya Milli Takımı ile "altın eldiven" ödülünü kazanan Manuel Neuer. Ligde 11 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik alan ve namağlup unvanını koruyan Bavyera ekibi, 27 gol atıp 3 gol yedi. İspanyol Pep Guardiola yönetiminde 27 puan toplayan Bayern Münih, en yakın rakibi Wolfsburg’un 4 puan önünde zirvede yer alıyor.

JUVE VE BARCA ARKADAN GELİYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise 4’te 4 yapan Bayern Münih, bu karşılaşmalarda 11 gol attı, kalesinde sadece 1 gol gördü. Bavyera ekibinin ardından İtalya’dan Juventus, İngiltere’den Southampton ve İspanya’dan Barcelona, 5 büyük ligin en az gol yiyen takımları olmayı başardı. Juventus’un 11 maçta 4 gol yiyerek 0,36 ortalama yakaladığı büyük liglerde, Southampton ve Barcelona 11’er maç sonunda kalelerinde 5’er gol görerek 0,45 ortalama tutturdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ