MENÜ

Başakşehir 1-2 Beşiktaş

Erciyes ve Fenerbahçe yenilgilerinin ardından belalısı Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş öldü öldü dirildi. Epureanu'nun golüyle şok yaşayan Kara Kartal, Demba Ba'nın füzesiyle kendine geldi. Kerim, Siyah-Beyazlılar'ı coşturdu. Son dakikalar ise kâbus gibiydi. 76'da Franco, 90+4'te İsmail kırmızı gördü. Kendisi için korku filmi gibi geçen maçı 2-1 kazanan Beşiktaş, zirveye tutunmayı başardı.

Başakşehir 1-2 Beşiktaş

Puan avcısı

Ligde son iki maçını kaybedip zirveden düşen Kartal dönüm maçını kayıpsız geçti. Tam beş as oyuncusundan yoksun olarak Başakşehir karşısına çıkan Siyah-Beyazlılar devreyi yenik kapayıp yıkıldı. Bilic'in ekibi ikinci yarı maça ağırlımızı koyup üç puanı söküp aldı. Beşiktaş bu kez de Franco ve İsmail'in oyundan atılması ile iki kayıp daha verdi. Zirve yarışını sürdüren Kartal, lige verilen arada yaralarını sarmak için beklemeye geçti.

Stopersiz bu kadar!

Bilic, "Önemli eksiklerimiz var ama, görev yapan oyuncular ile sonuca gideceğiz.." demişti. Maç öncesi Hırvat hocanın bu beklenti ve temennisi, sahaya hiç yansımadı. Her geçen maç ortaya çıkıyor ki, Ümraniye'de ki çalışmalar maçlara taşınamıyor. Burada başta Bilic olmak üzere oyuncuların da payı var. Topu rakip alana taşıyan Gökhan, Olcay ve rakibi bozan Veli'nin yokluğunda görev yapan; Kerim, Sosa etkisiz kaldılar. Bir diğer anlaşılmaz durum da sistem de. Tam kadro oynarken tek forvet, kilit isimlerin yokluğunda çift forvet oynamak ne kadar mantıklı tartışılır. Zira Demba Ba ve Cenk ne ortadan, ne de kanatlardan beklediği pasları alamadılar. Kartal'ın ilk yarıda iki ciddi pozisyonu vardı. İlkinde Kerim'in yerden şutu dışarı gitti. Diğerinde Sosa'nın köşe atışından gelen topta, Cenk'in estetik dolu vuruşu üst direkte patladı. Oyunu kendi alanında kabullenip, uzun paslarla gol arayan Başakşehir, bunu beceremedi. Ancak şans faktörü ev sahibi takımın yanındaydı. Bundan da önemlisi, Beşiktaş'ın stoperleri Sivok ile Franco'nun ikramı. 42 de Mossoro'nun köşe atışından gelen topunu herkes izledi. Kale alanı önünde yükselen Epureanu kafa ile golü attı. Beşiktaş gibi büyük bir takım, böyle basit golü bırakın lig maçını, idmanlardaki çift kalede attırılmaz.

Çilingir Sosa

Transferin son gününde takıma kazandırılan Sosa, ikinci yarı maçı kaderini değiştiren adam oldu. Arjantinli önce, Semih'in vuruşunda topu çizgiden çıkardı. Başakşehir net pozisyonlardan yararlanamadı. Maç gitti gidiyor derken, Sosa her geçen dakika oyuna ağırlığını koymaya başladı. Arjantinli, 63'te Demba Ba'ya ara pası bıraktı, siyahi oyuncu çok sert vurdu. Direğe de çarpan top beraberlik golü olarak ağlara takıldı. Skora denge getiren Kartal, galibiyet için yüklendi. Bunu yaparken de, kontra atak yiyip kalesinde tehlikeler gördü. 74'te, Kerim ilk kez Gökhan gibi topla birlikte sol açıklar içeri daldı. Bu atakta Sosa devreye girip golü yokladı. Pozisyonu takip eden Kerim, Volkan'dan dönen topla birlikte kaleye girdi: 1-2. Öne geçtikten sonra kontrollü elinden bırakmayan Kartal, maçı dokuz kişi tamamlayabildi. Cenk, Partizan maçında olduğu gibi uzatmada net golü çıkarıp, galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ