MENÜ

Fenerbahçe 2-1 Çaykur Rizespor

Maça neredeyse yenik başladı, tartışılabilir bir penaltı kazandı... Onu kaçırdı, tartışmasız iki penaltısı verilmedi ama bırakmadı. Fenerbahçe dün kazandı, sezon başından beri en iyi oyununu oynadı. Coştu, coşturdu.

Fenerbahçe 2-1 Çaykur Rizespor

Yenilse de berabere de kalsa, ‘Helal olsun’ dedirtecek takım sonunda sahadaydı. Nokta transfer Diego bile, ‘Ben buyum’ dedirtti. Fenerbahçe’ye direnen Rize değil, kalecisi Serkan oldu, o da bir yere kadar dayandı.

Şampiyon döndü

Geride kalan o kadar haftaya rağmen hala hazır olmayan (!) ‘Nokta transfer’ Diego ile maça başlayan Fenerbahçe, Kadlec’in 6. dakikada kendi kalesine attığı golle kısa süreli bir şok yaşadı. Daha sonra oyunun kontrolünü eline alan Sarı-Lacivertliler, son saniyeye kadar üstünlüğünü korudu. Uzaktan şutlarla rakip kalede gol arayan İsmail Kartal’ın öğrencileri, Kuyt’ın 26’da kaçırdığı penaltıyla eşitliği erken yakalama fırsatını değerlendiremedi. Rakip kaleyi ablukaya alan lider, aradığı golü 41’de buldu. Meireles’in kornerinde arka tarafta boş kalan Kadlec, kafayla topu ağlara yolladı: 1-1. Diego önceki maçlara oranla daha istekli gözükürken, rakibin onu orta alanda rahat bırakması da Sambacı’nın işini kolaylaştırdı.

Tüm takım başarılıydı

Alper Potuk solda başladı, sağa geçti, ortada oynadı ve yaptığı bindirmelerle rakip sahada tehlikeli pozisyonlar yarattı. Kuyt yine bitmek bilmeyen enerjisiyle öne çıkarken, Meireles önceki haftalardaki performansını arattı. Neredeyse tüm takım görevini başarıyla yerine getirdi. Rakibin 53’te 10 kişi kalmasının ardından da Fenerbahçe’nin baskısı arttı. Sow’un Kadlec’in yerine oyuna girmesiyle Topal stopere çekildi, Meireles ile Alper de orta alanda oyunun iki yönünü kullandı.

Krasic olmayacak!

Kuyt’ın 14’te köşeye giden şutunu Serkan kurtarırken, Hollandalı 54’te de uygun durumdan yararlanamadı. 57’de Emenike’nin ceza sahasında düşürülmesine devam kararı çıkması kulübede sakin görüntüsüne alıştığımız İsmail Kartal’ı çileden çıkarırken, tecrübeli hoca 64’te Webo kozunu da kullandı. Galibiyet için gerekli hamleleri yapan Fenerbahçe, 67’de Webo ile net bir fırsatı da harcadı. 75’te Emenike, 79’da Webo’nun şutlarında Serkan devleşti. Ancak 80’de Sow’un şut orta karışımı vuruşunda Webo galibiyeti getiren golü attı: 2-1. Saracoğlu’nda dün gece önemli gelişmeler vardı. Diego, Krasic olma yolundan kurtarıldı, tüm takım 90 dakika boyunca müthiş mücadele etti. Bir de dün akşam gole sevinmeyen taraftara da şahit olduk.

Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ