MENÜ

Antalyaspor Engin Korukır ile yollarını ayırdı

Süper Lig'e yeniden yükselme hedefi ile sezona başlayan Antalyaspor, PTT 1. Lig'deki 9'uncu maçında aldığı ilk mağlubiyetinin ardından Teknik Direktör Engin Korukır ile yollarını ayırdı.

Antalyaspor Engin Korukır ile yollarını ayırdı

Asbaşkan Mehmet Aygün, Süper Lig'de de çalışmış 5-6 teknik direktör arasından tercih yapacaklarını söyledi. 'İpler koptu' diyerek yaşananları anlatan Korukır ise maçtan sonra telefonla aranarak kararın belirtilmesine 'çok ayıp' sözüyle tepki gösterdi.

PTT 1. Lig'de ilk yenilgisini 9'uncu maçında Altınordu karşısında alan Antalyaspor'da Teknik Direktör Engin Korukır ile yollar ayrıldı. Antalyaspor Asbaşkanı Mehmet Aygün, yarın gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısında Korukır ile görüşerek, sözleşmenin feshedileceğini belirtecek. Yeni teknik direktör ile anlaşma yapıldığı zaman basın toplantısı ile duyuracaklarını aktaran Aygün, "Süper Lig'de de çalışmış 5-6 antrenör arasından tercih yapacağız" dedi.

"İSTİFA ETMİYORUM"

Engin Korukır ise kulüp yönetiminin kararına tepki gösterdi. Maç sonrası Aygün tarafından telefonla aranarak, kararın kendisine iletildiğini anlatan Korukır, "Maçtan sonra telefonla bildirilmesi çok ayıp. Burası Türkiye'nin gözbebeği kulüplerinden Antalyaspor. İstifa etmemi söylediler. İstifa etmiyorum. Görevden alacaklar herhalde niyetleri o" dedi. Korukır, ligde oynadıkları 9 maçta 1 mağlubiyet aldıkları ve deplasmanda 3 maçtan da beraberlikle ayrıldıklarını hatırlattı.

"BU ŞEKİLDE GÖNDERİLMEZ"

Yönetimin aldığı bu kararın nedenini bilmediğini belirten Korukır, şöyle konuştu:

"Telefonla bildirilmesi çok ayıp. 'Pazartesi günü görüşmemiz lazım dersin, yönetim kurulunda görüşelim karşılıklı konuşursun çalışmak istemiyoruz' derler. 'Tamam' dersin. Sebebini bilmiyorum. Sebep bir maçsa, maçta mağlup olduk. Deplasmanda kaybedilen puanlar söyleniyor. İpler koptu ama benim tarafımdan değil. Pazartesi günü yönetim ile toplantı yapacağız. Görüşmeden sonra sebebini öğrenip ben de kamuoyuyla paylaşacağım. Sebebi mağlubiyet derlerse bile benim için yeterlidir. Çok inanılmaz derecede üzgünüm. Namussuzluk şerefsizlik yapmadık, bu şekilde teknik direktör gönderilmez."

"İLK DEFA BAŞIMA GELİYOR"

Maç sonrası teknik heyetle İzmir'de rakip takımların maçlarını izlemek için kaldığını anlatan Korukır, yaşanan gelişmeler nedeniyle evi gibi gördüğü kulüpten ayrılacağı için canının çok sıkkın olduğunu dile getirdi. Toplantı hakkında kendisine saat ve görüşmenin kimlerle yapılacağı hakkında bilgi verilmediğini anlatan Korukır, şunları söyledi:

"24 saat tesislerde kalıyorduk, ummadığım bir şey oldu. Kulüpten teknik direktör ayrılacak hala kimle konuşacağımız belli değil. 9 maçta bir mağlubiyet aldık. Zaten ligde 7-8 mağlubiyet alan takım şampiyon oluyor. Bunu düşünemediler sanırım. Diyecek bir şeyim yok. Daha önce de çalıştırdığım takımdan ayrıldım. Maç sonrası aranarak karar belirtildi. Antrenörlük hayatımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ