MENÜ

"Fenerbahçe'ye şampiyonluk yakışır"

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı oyuncusu Kemal Kayhan, Türkiye Ligi'nin çetin bir mücadeleye sahne olduğunu, kendilerine şampiyonluğun yakıştığını ifade etti.

"Fenerbahçe'ye şampiyonluk yakışır"

Sarı-lacivertli takımın oyuncuları Kemal Kayhan ve Emin Gök, AA muhabirine sezonu değerlendirdi.

Yapılan yatırımlar ve transferlerle ligin kalitesinin sezonlar geçtikçe yükseldiğini ifade eden Kemal Kayhan, düşük bütçeli takımların daha iyi ekipler kurduğunu anlatarak, "Takımlar gün geçtikçe çok iyi oyuncular transfer etmeye başladı. Bu da maddiyatla alakalı bir şey. Türkiye’de sporda iyi paralar dönüyor. İyi oyuncuların da gelmesine vesile oluyor. Ligin kalitesi artıyor, bu yükseldikçe Türk oyuncuların da kalitesi artmaya başlıyor. Bu sezon daha çetin geçiyor. Ciddi anlamda iyi takımlar kuruldu. Fenerbahçe’ye yakışan her zaman şampiyon olmaktır. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Mücadele ettikleri DenizBank CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nin, voleybolun en üst seviyesi olduğunu kaydeden Fenerbahçeli voleybolcu, yer aldıkları zorlu grupta Fenerbahçe’ye yakışan bir mücadele ortaya koymak istediklerini vurguladı. Kayhan, "Zorlu bir grubumuz var. Biz de çok iyi bir takımız. Fenerbahçe olarak bize yakışan en iyi şekilde sahaya çıkıp sonuna kadar savaşmak. Her takım kazanmak istiyor. Her takım ciddi yatırımlar yapıyor" dedi.

"En azından bir dörtlü final..."
Sarı-lacivertli ekibin önemli isimlerinden Emin Gök de şampiyonlar ligi kulvarında en az dörtlü finale hedefleri olduğunu söyledi.

Geçen sezon kazandıkları Challenge Kupası’ndan sonra bu sezon bu zorlu kulvarda beklentilerin daha arttığını kaydeden Emin, "Baskı oluyor fakat bu bizi kötü yönde etkilemiyor, aksine motive ediyor. Tüm camia bizden başarı bekliyor biz de bunun karşılığını vermek için çalışıyoruz. Geçen sezon kazandığımız şampiyonluktan sonra bu sene, en azından bir Dörtlü Final hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

"Avrupa’nın en iyi liglerinden biriyiz"
Türkiye’de erkek voleybolunun 4-5 yıl öncesine göre büyük aşamalar kaydettiğini kaydeden Emin, bu sporda ekol olmuş ülkelerin takımlarıyla başa baş mücadele ettiklerini belirtti.

Sarı-lacivertli oyuncu, "Çok büyük bir aşama kaydettik. Türk erkek voleybolu, birkaç yıl sonra sanıyorum ki üzerine koyup daha da gelişecek. Şu anda Avrupa’nın en iyi liglerinden biriyiz. Gelen yabancılarla biz Türk oyuncular da kalitemizi yükseltiyoruz. Avrupa’da da artık voleybolda ekol olmuş ülkelerle başa baş oynayıp, yeri geldiği zaman onların üzerine bile çıkabiliyoruz" diye konuştu.

Voleybol Erkekler 1. Lig’deki mücadeleyle ilgili olarak da Emin Gök, "Şampiyonluğa oynayan 4-5 takım var. Dört beş yıl öncesine kadar bu mücadele iki takım arasında geçiyordu. Bunlardan hangisi şampiyon olsa şaşırmazsınız. Bu da ligin kalitesini gösteriyor. Gelen yabancılar, yabancı antrenörler, takımların yatırım yapılmasıyla beraber ligin kalitesi de artıyor tabii ki" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ