MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde kural ihlâli iddiası

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Liverpool'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından şok bir iddia gündeme geldi. İngiliz temsilcisinin Chelsea ile oynanacak Premier Lig maçını düşünerek yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkması, akla UEFA kurallarını ihlal mi ettiği sorularını akıllara getirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde kural ihlâli iddiası

İspanya'da oynanan Real Madrid-Liverpool Şampiyon Ligi maçı hakkında ortaya atılan iddia, gündeme bomba gibi düştü. İngiliz temsilcisi Liverpool'un, Chelsea ile oynayacağı Premier Lig maçı nedeniyle, as oyuncuların bir çoğundan yoksun olarak çıktığı ve 1-0 mağlup olduğu maçın ardından UEFA kurallarını ihlâl etmiş olabileceği ifade edildi.

İngiltere'de yayın yapan Eurosport'un iddiasına göre, UEFA'nın kural kitabında yer alan 'rekabet eden takımlar, güçlü kadroları ile maçlara çıkmalıdır' maddesinin Liverpool tarafından göz ardı edildiği belirtildi.

Haberde, Henderson, Sterling, Gerrard, Balotelli ve Coutinho gibi direkt ilk 11'de forma giyen futbolcuların Real Madrid karşısında ilk 11'de forma giymediği dile getirilirken Markovic, Lallana, Emre Can gibi az süreler alan oyuncuların sahada yer almasına dikkat çekiliyor. Bilindiği üzere mücadelede Gerrard, Coutinho ve Sterling gibi oyuncular 70'nci dakikadan sonra oyuna dahil olmuşlardı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Çıkan bu iddiaların aksine, Liverpool'un kadrosunda bulunan oyuncuların bonservis bedelleri, UEFA'nın zayıf kadro kriterine pek uymuyor. Kezâ, Lazar Markovic 20 milyon Pound, Adam Lallana 16 milyon Pound ve Emre Can 11 milyon Pound gibi bedellere transfer edilmişti.

2 TAKIM BU YÜZDEN CEZA ALMIŞTI
Daha önce 1996 yılında yine İngiliz ekiplerinden Tottenham ve Wimbledon, o dönemki adıyla Intertoto Kupası'nda zayıf kadrolarla maçlara çıktıkları gerekçesiyle 90 bin Pound para cezası almışlardı.

Tolga Kaplan /Fanatik.com.tr

Haberin Devamı

İlişkili Haber

Real Madrid 1-0 Liverpool

YORUM YAZ