MENÜ

Çağla Büyükakçay, Sırp rakibini geçti

Kasık sakatlığının ardından ilk turnuvasına İngiltere'de çıkan tenisçi Çağla Büyükakçay, Sırp rakibini geçerek ikinci turu yakaladı.

Çağla Büyükakçay, Sırp rakibini geçti

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, İngiltere'deki 25 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında ilk engeli geçti.
Sırasıyla Fransa ve İstanbul'daki turnuvalarda oynamasını engelleyen kasık sakatlığı sonrası kortlara geri dönen Büyükakçay, açılış turunda Sırp rakibi Barbara Bonic karşısında zorlansa da yoluna devam etmesini bildi. Eline geçen beş servis kırma şansının tümünü kullandığı maçta Bonic'i 6-1, 1-6, 6-4'lük setlerle saf dışı bırakan Çağla, adını ikinci tura yazdıran taraf oldu. Salon turnuvasında bir numaralı seribaşı olarak ter döken Büyükakçay, bir sonraki sınavını ev sahibi ülkeden Sarah Beth Askew önünde verecek.

Bath kentinde düzenlenen organizasyonda raket sallayan bir diğer milli tenisçi Pemra Özgen de ilk maçını kazandı. Belaruslu Sviatlana Pirazhenka'yı 3-6, 6-2, 6-1'lik setlerle mağlup eden Özgen, ikinci turda Çek Tereza Martincova ile eşleşti.

İSTANBUL / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ