MENÜ

Eskişehirspor isyan etti!

Eskişehirspor Yönetim Kurulu üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Fatih Sezer, dün Eskişehirspor'un oynadığı Balıkesirspor maçı ve bu maçta yaşanan hakem hataları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor isyan etti!

Bugüne kadar hakemler konusunda açıklamada bulunmadıklarını ifade eden Eskişehirspor basın sözcüsü Fatih Sezer, kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Takımımızın ligde aldığı sonuçlar tahmin etmediğimiz şekilde Balıkesirspor maçını çok önemli hale getirdi. Bu önemin verdiği bilinç ve psikoloji ile karşılaşmaya çıktık. Artık bu şanssız kayıplara son vermek, ligde hak ettiğimiz noktaya gelmek için galibiyete inanmıştık. Baskılı oynadığımız dakikalarda duran toptan gelişen bir pozisyonda 1 metreyi aşan ofsaytı vermeyen ve golü geçerli sayan hakem maçın kaderini direk etkilemiştir.

Bu güne kadar hiçbir şekilde yönetim kurulumuz hakemler hakkında konuşmadı. Konuşma taraftarı da değildik. Ancak bu sezon içerisinde aleyhimize verilen hatalı kararlar görüyoruz ki bizi direk etkiler duruma gelmiştir. Ve bu durum camiamızı sıkıntıya sokmuştur. Her oynanan karşılaşmanın ardından tv’lerde yayınlanıp yorumlanan hatalarda ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. Son maçta verilen ofsayt golünü tüm Türkiye gördü. Her hafta düzelir, değişir, iyi olur diye beklenti içerisindeyiz. Ancak hiçbir değişiklik, hiçbir düzelme yok. Bu işler bu kadar basit olmamalı. Bir camianın kaderi ile taraftarımızın, teknik kadromuzun, futbolcularımızın ve yönetimimizin emekleriyle bu kadar kolay oynanmamalı. Yönetim Kurulu olarak hiçbir şekilde, hiçbir olayın arkasına sığınacak, alınan sonuçları göz ardı edecek yapıda değiliz. Yalnız şunu da açık açık ifade etmek istiyorum ki artık bu işin tadı kaçtı. Duran toptan böyle bir ofsaytı göremiyorsanız biz bunun arkasında art niyetli bir karar olduğunu düşünürüz. Zira maçın birinci yardımcı hakemi Süleyman Özay’ın Balıkesirli olduğu yönünde bir takım haberler çıktı. Bu konuyu araştırıyoruz. Eğer doğru ise tam bir skandaldır. Gerekenler yapılacaktır. Emeklerimizin bu kadar kolay harcanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Birilerinin göz ardı ettiği, önemsemediği olaylar koskoca bir camianın kaderini olağanüstü bir şekilde etkilemektedir. Bu yüzden de artık yeter diyoruz.

Yönetim Kurulu olarak bu tür durumlarla karşılaşacağımızı hesap edebiliyorduk. Kaybedilen puanlarında ardına sığınmak için bahane aramıyoruz. Sadece hakkımızı arıyor, bu işlerin bu kadar kolay olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Alınan sonuçlardan üzerimize düşen tüm dersleri alıyoruz. Mücadelemize daha güçlü, daha kenetlenmiş bir şekilde devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Son olarak tüm Türkiye’ye şunu hatırlatmak isterim ki, Eskişehirspor, camiası ile geçmişten bugüne kendisini kanıtlamış güçlü bir kulüptür. Kimsenin sindireceği, görmezden geleceği bir ortama asla seyirci kalamayız, kalmayacağız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ