MENÜ

Rekor adam Lewis Hamilton!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 17. yarışı olan Amerika Grand Prix'sini kazanan Lewis Hamilton, kariyerinin 32. galibiyetini alarak tüm zamanlarda 5. sıraya yükseldi. İngiliz pilot ayrıca Nigel Mansell'i de geçerek 'en fazla yarış kazanan İngiliz pilot' unvanının sahibi oldu.

Rekor adam Lewis Hamilton!

Mercedes'in başarılı pilotu Lewis Hamilton, dün gerçekleşen Amerika Grand Prix'sini kazanarak üst üste 5. zaferini kazandı. Şampiyonluk yolunda takım arkadaşı Nico Rosberg'i geriden gelerek geçmeyi başaran İngiliz pilot, bu sezon 10. kariyerinde ise 32. kez bir Formula 1 yarışında podyumun zirvesine çıktı.

Austin'de kazandığı zaferle tüm zamanlarda 32 galibiyetle Ferrari pilotu Fernando Alonso ile aynı rakama ulaşan Hamilton, aynı zamanda Nigel Mansell'i geride bırakarak 'en fazla yarış kazanan İngiliz pilot' unvanının da sahibi oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hamilton, ''Kazananlar listesinin zirvelerinde bulunmak çok güzel bir duygu. Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum'' ifadelerini kullandı.

Sürücüler klasmanında topladığı 316 puanla en yakın rakibi Rosberg'in 24 puan önünde yer alan Hamilton, sezonun bitimine 2 yarış kala şampiyonluk için önemli bir avantajı elinde bulunduruyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ