MENÜ

'Krizin sebebi benim'

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone, takımların yaşadığı maddi krizin nedenlerini sıraladı. 83 yaşındaki Ecclestone, kendisi tarafından getirilen finansal düzenlemelerin bu krize neden olabileceğini ileri sürdü.

'Krizin sebebi benim'

Motorsporlarının en büyük organizasyonlarından biri olan Formula 1'de, özellikle bu sezon takımlar maddi kriz yaşıyor. Öyle ki, bazı takımların bu kriz nedeniyle yarışları boykot edebileceği ihtimalleri bile kulislerde konuşuluyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone, 'boykot' gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Bu sezon için herhangi bir endişesinin bulunmadığını dile getiren Ecclestone, ''Ortaya atılan bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Ben size takımların yarışacaklarına dair garanti veriyorum. Ancak gelecek yıl ne olur, bilemem'' ifadelerini kullandı.

PARALAR PAYLAŞILMALI

Takımlarla yaptığı ticari anlaşmaların, şu anki maddi krizin temel nedenlerinden biri olabileceğine dikkat çeken Ecclestone, sorunun çözümü için reçeteyi yazdı. Büyük takımların yardımı olmadan bu durumdan çıkmanın imkansız olduğunu söyleyen Ecclestone, ''Bir karar vermemiz gerekiyor. Sorunun ne olduğu apaçık ortada, ancak nasıl çözüleceği hakkında pek fikrim yok. Arkamıza yaslanıp sorunun kendiliğinden çözülmesini de bekleyemeyiz'' diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ