MENÜ

Westbrook sakatlandı, Thunder yıkıldı

NBA Batı Konferansı ekiplerinden Oklahoma City Thunder'da Kevin Durant'in ardından Russell Westbrook da sakatlandı. Sağ elinde kırık tespit edilen All-Star oyun kurucunun en az 4 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Westbrook sakatlandı, Thunder yıkıldı

NBA Batı Konferansı'nın ve ligin şampiyonluk adayları arasında gösterilen Oklahoma City Thunder, Kevin Durant'in ardından Russell Westbrook'un da sakatlanmasıyla adeta yıkıldı. Thunder'ın Los Angeles Clippers'a 93-90 yenildiği maçın ikinci çeyreğinin bitimine 06:35 kala bir pozisyonda takım arkadaşı Kendrick Perkins ile birlikte ribaunda çıkan All-Star oyun kurucunun sağ elinde ufak çapta bir kırık meydana geldi. 9 dakika sahada kaldığı maçı 2 sayı ve 4 asistle tamamlayan Westbrook, maç sonrasında basın toplantısına katılmaksızın salonu terk etti. Atletik oyun kurucu, sezonun ilk maçında 38 sayı atarak NBA'de 2014-15 sezonunun şimdiye kadarki en yüksek skor performansına ulaşmıştı.

Hesaplar alt üst oldu

Bu sakatlığın ardından Thunder'a hesaplar bütünüyle tersine döndü. Kevin Durant'in sağ ayağındaki kırık sebebiyle en az 6 hafta sahalarda yer alamayacağının açıklanmasının ardından Westbrook'un da sakatlanması, tüm planları alt üst etti. Bugün kontrole girecek olan genç yıldızın en az 4 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Benzeri bir sakatlığı en son Memphis Grizzlies'ten Tony Allen yaşamış, tedavi süresi için belirtilen iki haftalık süreç, beklenenden daha uzun sürmüştü.

NBA'e istisna başvurusu

Thunder, bu gelişmenin ardından NBA'in sakatlıklar yüzünden zorlu günler geçiren takımlara sunduğu bir istisnayı kullanmak üzere NBA yönetimine başvurma kararı aldı. 'Hardship exception' adı verilen bu kurala göre kadrosunda sakatlığı iki hafta ve üzeri süreceği tescillenen en az dört oyuncusu bulunan takımlar, 16'ıncı oyuncuyu transfer edebiliyor. Normal NBA kurallarına göre bir takımın kadrosunda en fazla 15 oyuncu yer alabiliyor. Ancak bu kuralın geçerli olabilmesi için bir takımın bir sezonda en az üç maça çıkmış olması gerek. Thunder, bu istisnaya resmi olarak başvurmak için Cumartesi günü oynanacak Denver Nuggets maçını beklemek zorunda kalacak. Thunder'ın kadrosunda Durant ve Westbrook'un yanı sıra Anthony Morrow, Jeremy Lamb, Reggie Jackson gibi isimlerin sakatlıkları bulunuyor.

Hido süre almadı

İki önemli yıldızın yokluğunda Thunder'da skor yükünü genç forvet Perry Jones çekti. Atletik oyuncu, 17'de 10 şut, 11'de 9 serbest atış isabetleriyle 32 sayı kaydetse de takımını LA Clippers karşısında galibiyete taşıyamadı. Ev sahibi ekipte ise Blake Griffin 23 sayı, 7 ribaund, Chris Paul 22 sayı ve 7 asist üretti. Jamal Crawford'un kenardan gelerek 16 sayı attığı maçta milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu süre almadı.

Ahmet Melik SUBAŞI
ahmet.subasi@fanatik.com.tr
@ahmetmsubasi

Haberin Devamı
YORUM YAZ