MENÜ

Spor gündemine Galatasaray damga vurdu

Geçtiğimiz ay yazılı basında çıkan spor haberleri içinde yine en çok Galatasaray'ın adının geçtiği ortaya çıktı.

Spor gündemine Galatasaray damga vurdu

Medya takip ajansı Interpress tarafından düzenli olarak hazırlanan raporda, Sarı-Kırmızılı takımın Başkanlık Seçimi, Süper Lig maçlarında aldığı sonuçlar ve Teknik Direktör Prandelli’nin öne çıktığı yorumlar başta olmak üzere tüm spor dalları dahil 8.774 haberde yer aldığı belirlendi. İkinci sırada, Süper Lig’de istikrarı bir türlü yakalayamayan Fenerbahçe, toplam 8.681 haberle yer alırken, Avrupa UEFA Ligi’nde ve Süper Lig’de zirvede yer alan Beşiktaş’ın ise 7.329 haberle üçüncü sırada bulunduğu belirlendi.

Aynı araştırmada Trabzonspor geride kalan Ekim ayı boyunca yayınlanan 6.984 haberle dördüncü sırada yer aldığı “Ayın Takımları” listesinde, Bursaspor’un 3.237 haberle beşinci olduğu saptandı. T. Konyaspor, G. Birliği, Eskişehirspor, Sivasspor, Başakşehir ve K. Erciyesspor’un da toplamda 2 bin haberi geçtiği belirlendi.

En çok Ünal Aysal gündeme geldi
Geride bıraktığımız Ekim ayında spor kulüpleri başkanları da açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmeye devam ettiler. Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergiyi kapsayan incelemesinde, geçtiğimiz ay en çok haber olan kulüp başkanları sıralamasında Galatasaray’ı Olağanüstü Kongreye götüren Ünal Aysal 931 haberle yer alırken, seçimde adaylık için yarışan Alp Yalman 732 haber, Sarı-Kırmızılı kulüp üyelerinin oylarıyla yeni başkan seçilen Duygun Yarsuvat’ın da 792 haberle gündeme geldiği belirlendi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın toplam 855 haberle ikinci sırada yer alırken, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun 599 haberle üçüncü sırada yer aldığı ortaya çıktı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın da 374 haberle dördüncü, Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan’ın ise 237 haberle beşinci sırada gündeme geldiği tespit edildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ