MENÜ

LeBron James döndü, Cleveland'ta hayat durdu

Cleveland Cavaliers'ın sezon açılışında New York Knicks'e 95-90 yenildiği maç, LeBron James'in dönüş şölenine dönüştü. Tribünleri dolduran 20 bini aşkın taraftar, 4 yıllık aranın ardından evine dönen 'kral' lakaplı oyuncuyu coşkuyla selamladı.

LeBron James döndü, Cleveland'ta hayat durdu

NBA'de yeni sezonun şampiyonluk adayı takımlarından Cleveland Cavaliers, LeBron James'in dört yıl sonra formasına kavuştuğu açılış maçında sezona yenilgiyle başladı. Bu sezon başantrenörlük görevine Derek Fisher'ı, başkanlık görevine de Phil Jackson'ı getiren New York Knicks, Cleveland Cavaliers'ı deplasmanda 95-90 yenerek galibiyetle tanıştı. Dört yıllık Miami Heat macerasının ardından yeniden evine dönen LeBron James, ilk 9 şutundan 1 isabet çıkardığı maçı 15'te 5 şut isabetiyle 17 sayıda tamamlarken, 2003 Draft sınıfının bir diğer yıldızı Carmelo Anthony, 25 sayısıyla New York Knicks'i galibiyete taşıdı. Cavaliers'ta Kyrie Irving 22 sayı, 5 ribaund ve 7 asistle yıldızlaşırken, yeni transfer Kevin Love da 19 sayı ve 14 ribaund ile double-double yaptı. Ancak bu yenilgi, tribünleri dolduran 20 bini aşkın Cavaliers taraftarının tabir-i caizse umrunda bile değildi. LeBron James'in dönüşünü çılgınca kutlayan taraftarlar, maç boyunca Quicken Loans Arena'yı adeta karnaval yerine çevirdi.

İşte fotoğraflarla LeBron'un unutulmaz gecesinin öyküsü:


Son 4 yılda hayli sönük günler geçiren Quicken Loans Arena, dev maça saatler kala yakın tarihinin en büyük hareketliliklerinden birini yaşadı.



İlginç kıyafet kombinasyonuyla dikkat çeken LeBron James, salona adım attığı andan itibaren ilgi odağıydı.



Miami Heat'e gidişinin ardından indirilen o dev pankart, yeniden Cleveland caddelerini süslüyordu.



LeBron James, adıyla özdeşleşen maç öncesi ritüeline devam edip etmeyeceğini taraftarlara sormuş ve ''Onlar isterse devam ederim'' demişti. James, taraftarların yüzde 95'inin 'evet' oyu kullanmasının ardından paylaştığı Tweet'te ''Muhteşemsiniz, bu gece macera yeniden başlıyor'' dedi.



Ve sözünü tuttu.



30 NBA takımı arasında en büyük saha içi ekrana sahip olan Cavaliers, dün geceki maçta adeta gövde gösterisi yaptı.



Maç öncesi ulusal marşı ünlü sanatçı Usher seslendirdi.



Lige adım attığı 2003 NBA Draftı'ndan beri sıkı birer rakip olmalarının yanı sıra iki iyi dost olan Carmelo Anthony ve LeBron James, bu özel gece öncesi birbirlerine şans dileklerinde bulundu.



Ünlülerin geçit törenine dönüşen maçın yorumcu kadrosunda Charles Barkley, Shaquille O'Neal, Reggie Miller gibi efsane isimler yer aldı.



Justin Bieber, bu dev maç için Ohio'ya gelen ünlüler arasındaydı.

Haberin Devamı

New York Knicks'in tek bir maçını dahi kaçırmayan Spike Lee, bu deplasmanda da en ön sıradaydı.



LeBron, taraftarın yoğun ilgisiyle unutulmaz bir gece yaşasa da yenilgi ve vasat performans sonrası üzgündü.

YORUM YAZ