MENÜ

Galatasaray'ın rakibinden Fenerbahçe Ülker'i heyecanlandıran teklif

Dün akşam Panathinaikos deplasmanında ağır bir yara alan Fenerbahçe Ülker'e İspanya Ligi ekiplerinden Laboral Kutxa, tabir-i caizse 'ilaç gibi' bir teklif yaptı.

Galatasaray'ın rakibinden Fenerbahçe Ülker'i heyecanlandıran teklif

THY Avrupa Ligi ilk tur üçüncü maçında Panathinaikos'a 91-73 yenilerek ağır bir darbe alan Fenerbahçe Ülker, kadrosunda önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. NTV Spor'dan İsmail Şenol'un haberine göre bu akşam Galatasaray Liv Hospital'ı konuk etmeye hazırlanan İspanya Ligi ekibi Laboral Kutxa, Fenerbahçe Ülker'in ABD'li oyun kurucusu Ricky Hickman'ı kadrosuna katıp, buna karşılık olarak Sarı-Lacivertli ekibin yaz döneminde transfer listesine aldığı Fransız oyun kurucu Thomas Heurtel'i İstanbul'a göndermek istiyor. İspanyol ekibinin bu bağlamda Fenerbahçe Ülker ile temasa geçtiği, ancak kulüplerin takas konusunda anlaşma sağlamakta güçlük çektikleri ifade ediliyor. Şayet oyuncuların kontratlarının kısmi olarak karşılanması konusunda anlaşma sağlanırsa, takas gerçekleşebilecek.

Crespi, eski öğrencisini istiyor


Fenerbahçe Ülker'le ilgili dile getirilen eleştirilerin en başında takımdaki oyun kurucu eksikliği geliyordu. Geride kalan maçlarda hücumda istikrar elde edemeyen Sarı-Lacivertli ekip, bu boşluğu yaz döneminde Milos Teodosic, Nick Calathes, Thomas Heurtel gibi adaylarla kapatmak istemiş, ancak bu adayların hiçbirinin transferinden sonuç alınamamıştı. Laboral cephesinde ise Koç Marco Crespi, eski oyuncusunu renklerine katmak amacıyla bu talepte bulundu. Crespi, Hickman'ı Finlandiya'da keşfedip İtalya İkinci Ligi'ne getirmiş ve ikili birlikte şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Takasın gerçekleşmesi durumunda Fenerbahçe'nin yolunu tutacak olan Heurtel, yaz döneminde as oyun kurucusu Tony Parker'dan yoksun Fransa Milli Takımı'nı başarılı performansıyla 2014 FIBA Dünya Kupası'nda bronz madalyaya taşımıştı.

Top 16'da oynayamaz

Bu takas gerçekleşirse her iki oyuncu da THY Avrupa Ligi'nin ilk turunda forma giyemeyecek. Euroleague statüsü gereği her iki oyuncu da yeni takımlarıyla Avrupa arenasında boy gösterebilmek için Top 16 Turu'nu beklemek zorunda kalacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ