MENÜ

Galatasaray-Kasımpaşa

Sarı-Kırmızılılar bugün sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Aslan, Arena'da Kasımpaşa'yı devirip Dortmund deplasmanına moralli gitmek istiyor. Ancak tam tersi olursa sıkıntı daha da büyüyebilir.

Galatasaray-Kasımpaşa

Galatasaray sezonun en kritik maçlarından birine bugün çıkıyor. Süper Lig’de aldığı 4-0’lık Başakşehiryenilgisiyle sarsılan Sarı-Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’ndeki Dortmund deplasmanı öncesi Kasımpaşa karşısında moral bulmak istiyor. Bu maç, hem teknik direktör Cesare Prandelli hem de oyuncular açısından büyük bir öneme sahip. 3 gündür kampta olan futbolcular, kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, “Eğer önümüzdeki iki maçı da kazanırsak, sezonu kurtarırız, aksi takdirde daha büyük sıkıntılar bizi bekler” yönünde ifadeler kullanıyor. Taraftarın mücadeleye ilgi gösterip göstermeyeceği de merak ediliyor. Zira Fenerbahçe derbisine bile 40 bin kişi gelmemişti. Galatasaraylı oyuncuların endişe ettiği konulardan biri de tribünlerin boş kalması.

Paşa da 3 puan peşinde

Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Kasımpaşa da, Cim Bom’un kötü durumundan faydalanıp, 3 puanı hanesine yazdırmak için Arena’ya geliyor. Dolayısıyla Prandelli’yi çok zorlu bir 90 dakika bekliyor olacak. Galatasaray, Kasımpaşa ve Dortmund maçlarından sonra Karabük deplasmanında puan arayacak.

Metin Karabaş

Muhtemel ilk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Tarık, Chedjou, Hakan, Telles, Selçuk, Yekta, Dzemaili, Olcan, Sneijder Burak

Kasımpaşa: Isaksson, Sancak, Barış, Donk, Orhan Şam, Alpaslan, Castro, Tunay, Scarione, Babel, Adem

Saat: 20.00

Stat: TT Arena

Hakem: Hüseyin Göçek

Yayın: Lig TV

Göçek’le sıkıntı var!

Ligin açılış maçını yönetecek olan Hüseyin Göcek, konuk ekip Kasımpaşa’ya uğurlu gelmiyor. İstanbul ekibi, Göcek yönetiminde çıktığı 8 lig maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 5 de yenilgi elde etti. Galatasaray ise Göcek’in yönettiği 12 lig sınavında 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3 de mağlubiyet yaşadı.

Sınırdaki tehlike

Galatasaray’da Felipe Melo, Yekta Kurtuluş ve Olcan Adın, Kasımpaşa’da da Orhan Şam, Barış ve Donk kart cezası sınırında bulunuyor. Eğer bu oyuncular bugünkü mücadelede sarı kart görürlerse, önümüzdeki hafta oynanacak lig maçında forma giyemeyecekler.

3 maçtır gülemiyor

Cim Bom, ligde Kasımpaşa ile oynadığı son 3 maçı da kazanamadı. Rakibini en son 2012-2013 sezonunun ilk haftasında 2-1’lik sonuçla mağlup eden Cim Bom, ardından çıktığı 3 karşılaşmanın 2’sinde yenildi, 1 kez berabere kaldı.

Sabri oynayabilir

Galatasaray’da A2 Takımı’na gönderilen Sabri Sarıoğlu, yeni başkan Duygun Yarsuvat’ın gelmesiyle affedilmişti. Önceki gün takımla birlikte yemek yiyen yeni başkanla da şakalaşan Sabri’nin, Kasımpaşa maçı kadrosuna alındığı öğrenildi. Sabri, Prandelli’nin forma vermesi halinde 3 buçuk ay sonra ilk resmi maçına çıkmış olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ