MENÜ

Fikret Orman: Ben soyunma odası basmam

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün, Ümraniye'de beklenen açıklamayı yaptı ve birçok konuda bomba ifadeler kullandı!

Fikret Orman: Ben soyunma odası basmam

Aziz Yıldırım’a göndermede bulunan Fikret Orman, “Bizden kimse hakemlere hakaret etmemizi ya da soyunma odası basmamızı beklemesin. Bu zamana kadar hiçbir hakemle konuşmadım. Ama kimseye baskı kurmamamız, sürekli mağdur edileceğimiz anlamına gelmez!” dedi.

Siyah-Beyazlılar’ın 1 numarası Fikret Orman, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere, yanıt verdi. Yıldırım’ın, ‘Kendi stadını yapan tek kulüp Fenerbahçe’dir. Biz, stadımızı yaptığımızda, başkasının stadına misafir olmadık. Statlarını plansız, projesiz yaptılar!’ ifadelerini yorumlayan Orman, “Beşiktaş’ı planlamak bizim işimizdir. Kimseden ne destek ne akıl istedik! Herkes kendi işine baksın! Beşiktaş’ın stadı 23 metre kuzeye kaydı ve 8 metre de derine indi. Stadımızı Fenerbahçe gibi tribün tribün yapma imkanımız yoktu” dedi. Şükrü Saracoğlu’nda oynama fikrinin Fenerbahçe’den geldiğini söyleyen Orman, “Biz kimseden stat istemedik. Stat projesine başladığımızda Aziz Yıldırım cezaevindeydi. O dönemki yöneticileri Abdullah Kiğılı, stat konusunda yardımcı olabileceklerini söylemişti. Aziz bey de cezaevinden çıkınca kendisini ziyaret ettik. Ayda bir maç kendi statlarında oynayabileceğimizi söyledi” diye konuştu.

‘Hiçbir hakemle konuşmadım’

Aziz Yıldırım’ın zaman zaman Fenerbahçe’nin soyunma odasına inmesi ve stat koridorlarında hakemlerle yaşadığı tartışmalara da göndermede bulunan 46 yaşındaki yönetici, “Bizden kimse hakemlere hakaret etmemizi ya da soyunma odası basmamızı beklemesin. Bu zamana kadar hiçbir hakemle konuşmadım. Ama kimseye baskı kurmamamız, sürekli mağdur edileceğimiz anlamına gelmez” sözlerini sarf etti.

'Madonna'ya var bize yok'


Ünal Aysal’ı sözünde durmamakla suçlayan Orman, “Galatasaray’ın başındayken ilk olarak Türk Telekom Arena’yı kullanmamız konusunu memnuniyetle karşıladı. Seçimden sonra gittiğimizde ise genel kurul iznini öne sürdü. Madonna için oradan izin mi alındı!” diye konuştu.

Başkan Fikret Orman, Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal’a, stat konusu üzerinden sitem dolu açıklamalarda bulundu. Vodafone Arena’daki yapım çalışmaları nedeniyle Aysal’la, iç saha maçlarına Türk Telekom Arena’da çıkma konusunda önceden görüştüklerini belirten Orman, Sarı- Kırmızılılar’ın eski başkanının verdiği sözde durmadığını söyledi. Fenerbahçe’den gelen, ‘İç saha maçlarınızın birini Şükrü Saracoğlu’nda, diğerini de Türk Telekom Arena’da oynayın’ teklifini kendisine ilettiklerini söyleyen Başkan Orman, “Ünal Aysal’a gidip stat konusundaki isteğimizi belirttik. O da ilk olarak bu durumu memnuniyetle karşıladı ve Beşiktaş’a yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ancak o dönemde Galatasaray’ın başkanlık seçimleri vardı. Bundan dolayı süre istedi” dedi.

‘Genel kurulu bahane etti!’

Sarı-Kırmızılılar’da başkanlığı tekrar Ünal Aysal’ın kazanmasının ardından tekrar kapısını çaldıklarını belirten Fikret Orman, “Stat konusuyla ilgili olarak seçimden sonra Aysal’la görüştüğümüzde, bu konu hakkında kararın sadece kendisine ait olmadığını, bunun için genel kuruldan izin alması gerektiğini söyledi. Stat, Madonna’ya konser için verilirken genel kuruldan izin mi alındı? Bu olaydan sonra Olimpiyat’ta oynamaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

‘Tek büyük Beşiktaş!’


“Türkiye’de tek büyük var o da Beşiktaş. Rakiplerimiz, dönem dönem kayrıldı. Devlet desteği aldılar. Biz tırnaklarımızla kazıyarak geliyoruz. Stadımızı yapıyoruz. Gençlik ve Spor Müdürü Beşiktaş’a para verdik diyor. O parayı tüm kulüplere verdiler. Stadımızı yapmamızdan niye rahatsız oluyorlar anlamıyorum!”

'Kimsenin hakkını yemiyoruz'


“Özkaynaklarımızla stadımızı yapıyoruz. Türkiye’yi temsil ediyoruz. Yatırım yapıyoruz. Kimsenin hakkını yemiyoruz. Gelirlerimizin en az olduğu dönemde bunları yapıyoruz. Beşiktaş bunları yaparken cezalandırılacak bir kulüp değildir. Herkes aklını başına alsın. Nezaket içinde konuşmaya devam ediyoruz, kör değiliz. Herkes bunu bilsin.”

'İlgi olmazsa Ankara'ya'


Fenerbahçe ve Partizan maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacağız. 50 bin kişiyle oynarken sorun olmuyor ama 10 bin kişiyle ambians sorun oluyor. Başakşehir’de bir maç oynayacağız. İstanbul seyircisinin tutumuna göre maçlarımızı Ankara’da oynayabiliriz. Anadolu’da Beşiktaş’a müthiş bir ilgi var. Buna daha sonra karar vereceğiz.”

FİKRET ORMAN'DAN İNCİLER


- Biz en büyüğüz. Stat bitince kombine için sıra olacak. 300 bine yakın forma sattık, bunu da aşacağız.
- Derbiyi Bülent Yıldırım yönetecek. Daha önce yönettiği maçlarda yaptıkları aklımızda, gözümüz üstünde olacak!
- Erciyes maçında Gökhan’ın atılmasında 4. hakem tahrik etti. Bizi derbiye eksik götüreceklerini biliyordum.
- Kimseden menfaat beklemiyoruz, bekleyen namerttir. Şampiyon olacak takımı oyunlar belirler hakemler değil.
- Fenerbahçe maçına herkesi davet ediyorum. Pazar günü flamalarla Olimpiyat’a bekliyoruz herkesi. Gerçek Beşiktaşlılık budur.

Haberin Devamı
YORUM YAZ