MENÜ

EuroCup'ta süper hafta

Avrupa Kupası'nda geçen hafta olduğu gibi, Türk takımları yine 3'te 3 yaptı. Beşiktaş, Rus ekibi Khimki'yi Banvit de Asesoft'u evinde yenerken, Letonya deplasmanına giden Pınar Karşıyaka da Ventspils'e geçit vermedi, Cumhuriyet Bayramı'nı zaferle kutladı.

EuroCup'ta süper hafta

Basketbolda kulüpler bazında Eurolegue’den sonra gelen ikinci kupa olan EuroCup’ta Türk takımları yine fırtına gibi esti. Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen günde sahaya çıkan Beşiktaş Integral Forex, Banvit ve Pınar Karşıyaka geçen hafta olduğu gibi, yine fire vermedi, rakiplerini yenerek organizasyonun 3. haftasını da zaferle kapattı.

Banvit’te liderlik sevinci

E Grubu’nda Hapoel Jerusalem ve Partizan galibiyetlerinin ardından Asesoft’u da yenerek, yoluna yenilgisiz devam eden Banvit’te liderliğe yükselmenin sevinci yaşanıyor. Banvit Başantrenörü Zoran Lukic, “Hiç kaybetmeyen CSU Asesoft Poliesti yendik. Liderliğe yükseldik. Sonuç beni ve taraftarlarımızı mutlu etti. Son periyotta kenardan gelen genç oyuncularımızın oyuna katkı koyamaması beni üzdü. Gençlerimizin bu ofansif eksikliklerini düzeltmemiz gerekiyor. Bu başardığımızdan daha iyi sonuçlar alabiliriz” dedi.

Deplasman fatihi Kaf Kaf


F Grubu’ndaki macerasına İzmir’de aldığı PAOK yenilgisiyle başlayan Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonu Pınar Karşıyaka, üst üste iki Avrupa deplasmanından zaferle dönerek handikapı lehine çevirdi. Kupada bu sezonun ilk 6 maçın 4’ünü deplasmanda oynama dezavantajı bulunan Karşıyaka, Buducnost’un ardından Letonya’da Ventspils’i mağlup ederek grupta ikinci sıraya yükseldi. Pınar Karşıyaka’nın süper silahları Bobby Dixon ve Juan Palacios, Eurocup’ta oynanan ilk 3 maç sonunda istatistiklere damgasını vurdu. Kolombiyalı pivot Palacios, 9.3 ortalamayla ribaund krallığında ilk sırada, Sayı krallığında Dixon ise 3 maçta 22 sayı ortalamasıyla ikinci sırada bulunuyor. Karşıyaka gibi Avrupa Kupası’na mağlup başlayan D Grubu’ndaki Beşiktaş da çabuk toparlandı. İki Rus ekibinden önce Zenit St. Peterburg’u deplasmanda ardından da güçlü rakibi Khimki’yi taraftarının desteğiyle mağlup etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ